logo

Zadejte e-mail k odběru novinek

Rozpis tréninků v sezóně 2024/2025

PDF download

Hned první zářiový týden začínáme s tréninky, což pro většinu týmů znamená od úterý 3. září nebo středy 4. září.

V rámci regionální akademie Young Diamonds jsou pro některé kategorie tréninky i v Ústí nad Orlicí nebo Vysokém Mýtě (stejně jako některé týmy hrají domácí zápasy i v jiných městech, nebo se to střídá).

Pro snadnější orientaci přikládáme níže přehled všech družstev a jejich tréninky:

 

U minižactva je rozdělení kategorií dle srpnového soustředění. Pokud si nejste jisti, do jaké skupiny Váš syn/dcera spadá, kontaktujte prosím svého trenéra.

Zobrazit celou zprávu
01.09.2024 Martin Šorf

Informace k letnímu příměstskému soustředění - AKTUALIZACE S ROZPISEM TRÉNINKŮ

PDF download

Letošní letní soustředění bude opět probíhrat formou příměstského tábora (především pro mladší kategorie), kdy týmy budou mít trénink dopoledne a odpoledne. Starší kategorie mohou docházet pouze na své tréninky bez oběda.

 

Začátek soustředění: pondělí 26.8.

Konec soustředění: pátek 30.8.

Místo: Hala Jiskra a Městská hala Litomyšl

Cena: účastníci si hradí pouze oběd

Účastníci: Chlapci a dívky, kteří budou v sezoně 24/25 zařazeni do soutěžních týmů.

 

Denní harmonogram a rozpis tréninků:

Zobrazit celou zprávu
20.08.2024 Martin Šorf

ZÁPAS ROKU NA KTERÉM NESMÍTE CHYBĚT!

PDF download

Dva poslední mistři Kooperativa NBL a především dva nejúspěšnější české kluby posledních let se utkají v rámci předsezónní přípravy v Městské sportovní hale v Litomyšli. Tuto událost roku si nemůže žádný baskeťák nechat ujít.

Zobrazit celou zprávu
19.08.2024 Martin Šorf

ROZPIS ZÁPASŮ 24/25

Předběžný rozpis zápasů všech týmů v sezoně 2024/2025:

17.08.2024 Martin Šorf

Lékařská prohlídka na sezonu 2024/2025

Prosíme všechny rodiče, aby si stáhli formulář na zdravotní prohlídku syna/dcery a nechali potvrdit lékařem.

Vyplněné a potvrzené formuláře prosím předejte svému trenérovi do začátku soutěže!

16.08.2024 Martin Šorf

Tréninky do konce školního roku

PDF download

Sportovní hala Jiskra se pro sportovce již uzavřela a několik příštích týdnů bude sloužit jako šatna pro festival Smetanova Litomyšl. Některé tréninky se tak zruší, nebo budou přesunuty na Městkou halu.

 

V této sezóně budeme trénovat do 13. června a všechny níže uvedené tréninky proběhnou na Městské hale.

 

PONDĚLÍ   17:30 - 19:00   tréninková skupina Young Diamonds

ÚTERÝ   18:00 - 19:30   chlapci U14 až U19

STŘEDA   17:00 - 18:30   minižactvo U11 až U13

ČTVRTEK   15:30 - 17:00   minižactvo U11

ČTVRTEK   17:00 - 18:30   minižactvo U12 a U13

 

Mladší a starší přípravka trénuje normálně až do 13. června.

 

Zobrazit celou zprávu
24.05.2024 Martin Šorf

Galavečer basketbalu ve čtvrtek 6. června a nově v aule 2. ZŠ U Školek

PDF download

Přijďte s námi zakončit další úspěšnou sezonu, letos v novém prostoru, v aule 2. ZŠ Litomyšl.

Během galavečera proběhne zhodnocení všech týmů a předání individuálních cen.

Těšíme se na viděnou se všemi, které zajímá litomyšlský basketbal.

 

Zobrazit celou zprávu
22.05.2024 Martin Šorf

SOUSTŘEDĚNÍ V MLADOČOVĚ 2024

PDF download

V termínu 21. - 25. června se uskuteční tradiční soustředění v Mladočově pro všechny kategorie, počínaje dětmi ze starší přípravky, které budou od příští sezóny hrát za soutěžní družstva.

V letošním roce se soustředění v Mladočově v tomto termínu zúčastní i celá Regionální basketbalová akademie Young Diamonds, tedy děti z basketbalových klubů v Litomyšli, Ústí nad Orlicí a Vysokém Mýtě.

 

Základní informace ke stažení zde:

 

Cena je rozdělená podle věku a v případě, že nebudete po celou dobu pobytu, bude úměrně snížena. Je však třeba včas nahlásit!

Platba za soustředění proběhne v hotovosti při nástupu.

 

Prosíme všechny rodiče o potvrzení účasti u Martina Šorfa (martin.sorf@seznam.cz, 602 33 55 13) do konce května. včetně nahlášení velikosti trička (jedná se o trička Adler, orientační tabulka dospělých velikostí ZDE a dětských velikostí ZDE).

Pokud nepojedete, tak máte možnost objednat si jen tričko za 200,- (termín stejný, tedy do 31.5.).

Zobrazit celou zprávu
08.05.2024 Martin Šorf

Pozvánka na FINÁLE 1. ligy do Svitavy!

PDF download

Finále play-off 1. ligy začíná již tento víkend a v neděli 21. dubna se od 18:00 střetnou ve svitavské hale Na Střelnici domácí Tuři se Slavojem Litoměřice.

 

Dres Svitav v letošní sezóně obléká i několik hráčů Regionální basketbalové akademie Young Diamonds, tedy z Litomyšle, Ústí nad Orlicí a Vysokého Mýto.

 

Přijeďte se podívat na špičkový prvoligový basketbal, který je nevíc zpestřen play-off nábojem.

Hráči a hráčky ADFORS Basket Litomyšl mají vstup na tento zápas ZDARMA! Stačí na pokladně nahlásit, že jste hráči Litomyšle a máte vstup zdarma. Rodiče platí standardní vstupné.

Zobrazit celou zprávu
18.04.2024 Martin Šorf

Dvě domácí výhry v derby proti České Třebové pro naše "juniory"

PDF download

Víkend, kdy jsou jarní prázdniny, víte, že sestavit družstvo je vždy problém. Nejinak tomu bylo i teď. Chybělo 5 hráčů základní rotace ročníku 2005-6. K dispozici bylo 8 kluků, kde věkem junioři byli pouze 2, Tomáš Sedláček a Kryštof. Zbytek týmu tvořili kadeti a hned 5 kluků bylo ročníku 2008. Pouze pro připomenutí, juniorská kategorie U 19 je v této sezóně pro hráče ročníku 2005 a mladší. Aby toho nebylo málo, tak chyběli i oba dva trenéři. Takže bychom to mohli shrnout asi tak, že do zapasu nastoupilo 5 prvoročních kadetů s koštětem, tedy mnou, jako zastupujících trenérem zastupujícího asistenta trenéra.

Naopak soupeř z České Třebové přijel v plné sestavě a povzbuzen dobrou přípravou a touhou nás porazit.

Při pohled na tabulka NRL, výsledek tohoto zápasu neměl na konečné umístění vliv. Pokud neklopýtne dominantní Nová Paka a v dohrávce neočekávaně neklopýtneme i my s posledním Náchodem, tak skončíme na pěkném druhém místě. Zato pro výhru ve Východočeském poháru byla výhra jedinou možností jak toho dosáhnout.

 

ADFORS Basket Litomyšl - SKB Česká Třebová   69:57   (24:14 39:30 57:40)

ADFORS Basket Litomyšl - SKB Česká Třebová   88:42   (26:12 54:27 77:34)

 

V této kategorii už máte tu výhodu, že hráči jsou natolik inteligentní a umí hrát basketbal, že úplně nemusíte řešit každou akci, postavení. Jednoduchá instrukce, abychom byli důslední v obraně, pomohli si pod košem a dostupovali perimetr a následně v útoku „čtyřka“, single a „transition“ s využitím hand off a clony na míč bohatě stačí . A výsledek? Super první čtvrtka. Obrana nám fungovala a v útoku kraloval dominantní kapitán Tomáš Sedláček, kterému pomáhal na perimetru trojkami Tomáš Bryška. 24:14, + 10 , přiznám se pro mě neočekávaný vstup do zápasu. V druhé čtvrtce to byl spíše boj, obrany vládly nad útokem. Nám dělal hlavně problém obranný doskok. Pivoti sice dobře odtavovali podkošové hráče, ale nedokázali jsme se vypořádat se sběhy z perimetru, a to doválo Třebové dost druhých šancí . Kluci si pokyny na nedostatky velmi rychle uvědomili a ve třetí čtvrtce jsme v obraně dominovali. Soupeři jsme dovolili pouze 10 bodů. Sice Třebovský tým také lépe bránil, ale odskočili jsme na +17. V průběhu zápasu jsem velmi málo točil sestavou, Tomáš Sedláček s Matějem hráli pořád a na chvíle odpočinku chodili dostřídávat Dan, Dominik a Tadeáš, kde zvláště u Tadeáše a Dana je váhová a výšková limitace proti výrazně starším a urostlým klukům z České Třebové značná. Přesto všichni 3 dostali důvěru a do čtvrté čtvrtiny jsme nastoupili čistě s týmem kadetů. Kluci bojovali a Třebové nedovolili se dostat blíže jak na rozdíl 7 bodů. Velmi dobrým týmovým výkonem, kde všichni hráči byli platnými členy týmu a zapsali se do střelecké listiny jsme si dokráčeli k výhře. Díky kluci.

 

Potěšeni hrou a výsledkem prvního zápasu jsme se vrhli do druhého. Ještě před tím jsme si probrali dvě činnosti, které nám dělaly problém v prvním zápase. A to obranný doskok – pivoti box out a hráči perimetru jít aktivně za míčem, a pak clona na hráče – nahoře se svým, důležitá komunikace hráčů, výpomoc ze slabé strany. Do zápasu jsme vlétli jako uragan. Trenér hostu sice točil již celou dostupnou sestavu, ale my už taky, takže všech 7 hráčů (Dan po prvním utkání odjížděl na hory) se permanentně točilo na palubovce. Byli jsme aktivní, měli jsme spoustu krásných kombinací až do uplně volných pozic na skórování. V půlce vedeme rozdílem třídy, 54:27. V druhé polovině, jsme zkoušeli akce, které až tak často kluci nehrají. Zónovou obranu a v útoku „motion“ přes 2 pivoty na perimetru. Soupeř nám dokázal vstřelit pouze 15 bodu za celou druhou polovinu. Konečná výhra o více jak 40 bodů je pro kluky ze Třebové trochu krutá. Basketbal umí, ale my jsme byli prostě lepší.

Jen tak dál kluci a někdy zase třeba na viděnou ...

Zobrazit celou zprávu
16.03.2024 Zbyněk Tichý
Zavřít
NOMINACE

DŮLEŽITÉ
ROZPIS ZÁPASŮ 24/25

Předběžný rozpis zápasů všech týmů v sezoně 2024/2025:

Lékařská prohlídka na sezonu 2024/2025

Prosíme všechny rodiče, aby si stáhli formulář na zdravotní prohlídku syna/dcery a nechali potvrdit lékařem.

Vyplněné a potvrzené formuláře prosím předejte svému trenérovi do začátku soutěže!



BA Young Diamonds
BA Young Diamonds

BK Ústí nad Orlicí
BK Ústí nad Orlicí

Cheerleading Litomyš
Cheerleading Litomyš

Návštevy
celkem: 214 759
tento rok: 11 291
tento měsíc: 181
tento týden: 168
dnes: 2
online: nahravam