Zadejte e-mail k odběru novinek

Minižactvo U11 nestačilo na Hradecké Lvice

PDF download
K poslednímu zápasu dlouhodobé části jsme vyjeli do Hradce Králové k zápasu s Lvicemi. Výsledek zápasů už nemohl nic změnit na tom, že v závěrečném turnaji budeme bojovat o 9. až 12. místo Smíšeného východočeského přeboru nejmladšího minižactva U11. Z mnoha důvodů nás nakonec k zápasu vyjelo jen 8, a to nás ještě doplnila Estell Faltysová, pro kterou to byl vůbec první soutěžní zápas za Litomyšl.
výhra 16.03.2019 Sokol Nilfisk Hradec Králové - ADFORS Basket Litomyšl 58:23 (20:2 34:13 42:17)
Tadeáš Tichý - 9, Dominik Hodek - 6, Daniel Večeřa - 4, Adam Kodýtek  - 2, Lukáš Peřina - 2, Šimon Grujbár - 0, Estell Faltysová - 0, Pavel Vacek - 0

Od samotného začátku zápasu jsme měli velké problémy s dravostí královehradeckých děvčat. Všechny naše nedokonalosti jak v driblingu, v přihrávkách, tak při zakončení, byly hned po zásluze potrestány. Naše velmi statická hra bez nápadu, a hlavně pohybu nás mnohdy zamkla na naší obranné polovině, kde jsme měli místy problém i vyhodit po obdrženém koši. A tak konečný výsledek 23:58 je pro nás ještě velmi milostivý.

výhra 16.03.2019 Sokol Nilfisk Hradec Králové - ADFORS Basket Litomyšl 72:23 (16:2 38:6 52:15)
Tadeáš Tichý - 11, Lukáš Peřina - 8, Dominik Hodek - 2, Pavel Vacek - 2, Šimon Grujbár - 0, Adam Kodýtek  - 0, Estell Faltysová - 0, Daniel Večeřa - 0

Druhý zápas byl obdobou toho prvního. Snad jen s tím rozdílem, že hradecká děvčata povzbuzena první výhrou nás vůbec nešetřila, ba naopak. My jsme nedokázali zakončovat samostatné nájezdy na koš nebo volnou střelu pod košem a měli jsme ještě více nepřesných přihrávek přímo do rukou protihráček. Konečný výsledek 23:72 plně odpovídá dění na hřišti.

Zápasy byly pro nás pěknou ukázkou toho, jak dravost, rychlost a zdravá agresivita vede k zaslouženému vítezství. Bohužel pro nás, všechny tyto faktory byly na straně protihráček. Co mě mrzí, je fakt, že byť jsme měli výškovou a váhovou převahu, tak pod oběma koši „kralovala“ děvčata z Hradce. Každý zápas je jiný, ale tyto dva se nám opravdu nepovedly. Pevně věřím, že si z toho naši kluci něco odnesou a sezónu zakončíme lepšími výsledky.

Zobrazit celou zprávu
19.03.2019 Zbyněk Tichý

Žáci U14B prohráli v Pardubicích a budou hostit turnaj o konečné 9. - 12. místo!

PDF download
V sobotu 9.3. jsme jeli hrát závěrečné zápasy základní části naší soutěže do Pardubic a pokud bychom vyhráli, pak nás čekal posun do play-off, kde prvních osm týmů hraje „od nuly“ o celkové umístění v tabulce. Vyhrát se nám nepodařilo a tak budeme v dalších dvou kolech hrát o 9. – 12. místo. Aktuálně jsme právě na 9. místě a tak věřím, že na konci sezóny nás čekají vyrovnané a hlavně vítězné zápasy.
výhra 09.03.2019 SŠB Pardubice - ADFORS Basket Litomyšl "B" 52:32 (12:5 23:14 34:23)
Petr Černý - 7, Michaela Tomšů - 7, Lukáš Pavliš - 5, Vojtěch Marek - 4, Michal Broulík - 3, Kryštof Grujbár - 2, Daniel Král - 2, Vojtěch Tupec - 2, Jakub Martiník - 0, Šimon Vašek - 0

A nyní již k hodnocení zápasů. První duel jsme prohráli o 20 bodů a po celou dobu Pardubice vedly. První tři čtvrtiny jsme prohrávali cca o 10 bodů a až v poslední čtvrtině nám soupeř utekl na dvacetibodový rozdíl. V tomto zápase jsme v útoku hráli 1/1, nájezd/výhoz, ale všechna tato činnost se odehrávala jen a pouze okolo šestky a pro obranu to bylo velice snadné. Obtížně jsme pronikali přes toto území obsazené bránícími hráči. Již několik zápasů po sobě využíváme v útoku jen tento prostor a nedokážeme využít celou část útočné poloviny, zejména rohy. V přeplněné oblasti okolo šestky jsme často ztráceli míč z driblinku nebo z důvodu špatné přihrávky.

výhra 09.03.2019 SŠB Pardubice - ADFORS Basket Litomyšl "B" 40:30 (9:12 17:16 26:24)
Vojtěch Tupec - 8, Kryštof Grujbár - 6, Vojtěch Marek - 4, Lukáš Pavliš - 4, Michaela Tomšů - 3, Šimon Vašek - 3, Jakub Martiník - 2, Michal Broulík - 0, Petr Černý - 0, Daniel Král - 0

Do druhého zápasu jsme šli s tím, že do útoku zapojíme více přihrávek tak, abychom rozběhali obranu soupeře a vytvořili jsme si tak prostor pro nájezd do rozhozené obrany. Změna vedla k naší výhře v první čtvrtině a k vyrovnanému průběhu zápasu. Po třetí čtvrtině jsme prohrávali o koš 26:24 a až v polovině poslední čtvrtiny Pardubice odskočily na vícebodový rozdíl, na který jsme již nedokázali zareagovat. V této změně, kdy na útočné polovině začínáme přihrávkou a ne driblinkem, vidím velký přínos do posledních zápasů. K naší prohře jistě přispělo i vyfaulování se obou našich vysokých hráčů.

Vzhledem k tomu, že jsme tento tým poskládali z hráčů různého věku a z různých soutěží a sledovali tím jejich větší zatížení v zápasech, pak hodnotím základní část soutěže kladně. Dosud ve 22 zápasech hrálo 18 hráčů! Tým jako takový spolu netrénuje a schází se jen na zápasy. Přesto musíme zlepšit individuální basketbalové dovednosti s míčem, v útoku zvednout hlavu a sledovat spoluhráče a ne míč.

Zobrazit celou zprávu
19.03.2019 Marek Martiník

Minižctvo U11 si veze dvě prohry z Pardubic

PDF download
K prvnímu zápasu nadstavbové části jsme odjeli do Pardubic změřit síly se SŠB. Tohoto soupeře jsme v základní části dokázali jednou porazit a pár našich hráčů proti nim bojovalo v kvalifikačních zápasech o postup na MČR U11 MIX, kde oba dva vyhráli. Soupeř nám měl tak co vracet. V týdnu asi proletěla nad Litomyšlí nějaká virózová přeháňka, jelikož postupně přišly omluvenky od Tomáše Hanuše, Adama Kodýtka a Šimana Grujbára. Nakonec nás do Pardubic odjelo 8.
výhra 02.03.2019 SŠB Pardubice - ADFORS Basket Litomyšl 56:46 (18:6 20:15 44:23)
Tadeáš Tichý - 22, Dominik Hodek - 15, Lukáš Peřina - 5, Daniel Večeřa - 2, Karel  Fousek - 1, Adam Severa - 1, Bohdana Metyšová - 0, Pavel Vacek - 0

Od samého začátku zápasu to byl boj. Soupeř z Pardubic má ve svém týmu hned 3 velmi urostlé hráče, na které výškově nemáme. Obranný doskok nám činil velké problémy a dostávali jsme velmi laciné koše, kdy soupeř si opakovaně doskočil a na třetí či čtvrtý pokus nám dal koš. V útoku se nám moc nedařilo, a tak jsme první čtvrtinu prohráli 18:6. Soupeř do druhé čtvrtiny poslal kompletně jinou pětku, o poznání menší, proti které se nám hrálo dobře. A skóre se nám podařilo stáhnout na 15:20. Bohužel v druhé čtvrtině se zranila Bohdana, a do dalšího průběhu obou zápasů už nezasáhla. Ve třetí čtvrtině s nástupem „vysoké“ pardubické pětky se výškový deficit bez Bohdany ještě zvýšil a je férové říct, že jsme na soupeře v tomhle složení neměli. Bylo však smutné vidět, že na soupeře nemáme ani rychlostně, a ne zrovna hubený hráč soupeře nám opakovaně sám utíkal do koše. V poslední čtvrtině jsme dokázali jen korigovat konečný výsledek na velmi přijatelných 46:56.

výhra 02.03.2019 SŠB Pardubice - ADFORS Basket Litomyšl 75:52 (28:11 34:25 63:34)
Tadeáš Tichý - 29, Dominik Hodek - 16, Lukáš Peřina - 3, Adam Severa - 2, Karel  Fousek - 1, Daniel Večeřa - 1, Pavel Vacek - 0

Druhý zápas byl velmi podobný tomu prvnímu. Vysoká pětka soupeře nás výškově přehrávala, druhou pětku soupeře jsme zase basketbalově přehrávali my. Jinými slovy, první pětka Pardubic versus Litomyšl 57:20, Druhá pětka Pardubic versus Litomyšl 18:32. Prohra, ale poměrně hezký basketbal.

Celkově si myslím, že to byly povedené zápasy, samozřejmě až na zranění Bohdany. Všech našich 7 hráčů si zahrálo dosytosti. Je nutno říci, že Pardubice hráli na 2 pětky, nebo lépe řečeno 2 jejich nejlepší a zároveň vysocí hráči Škoda a Sádovský hráli opravdu jen ve dvou čtvrtinách každého zápasu. Kdyby totiž hráli průběžně, tak by výsledky vypadaly opravdu jinak. Za to patří soupeři pochvala. Z naší strany tam byla snaha, bojovnost, ale stále ty samé chyby. Velmi naivní dribling a nevynucené ztráty špatnou přihrávkou. Na druhou stranu ty byl velmi dobrý zápas z pohledu hry 1na1. Jen více takových zápasů.

Zobrazit celou zprávu
19.03.2019 Zbyněk Tichý

FINÁLE STŘEDOEVROPSKÉ LIGY JIŽ TENTO VÍKEND!

PDF download
Od pátka 15.3. do neděle 17.3. bude v Litomyšli a České Třebové probíhat finálový turnaj Středoevropské ligy žáků. Na plakátu můžete vidět rozpis zápasů našich chlapců. Přijďte se podívat na vyvrcholení celé soutěže a podpořit náš tým!

Zobrazit celou zprávu
14.03.2019 Martin Šorf

Dvě víkendové výhry posunuly žáky na 3. místo v žákovské lize!

PDF download
V sobotu dohrávka odloženého duelu s Brnem, v neděli pak odveta s Kolínem. Takový byl program našich žáků, kteří se sešli v kompletní sestavě. V sobotu ještě chyběl Adam Švanda, ale v neděli už nikdo, což je pro nás v této sezoně snad vůbec poprvné. Jelikož je už březen, tak jsem snad ani nedoufal, že se toho letos dočkám.
výhra 09.03.2019 ADFORS Basket Litomyšl - SAM BŠM Brno 72:55 (9:14 31:31 50:42)
Tomáš Sedláček - 13, Ondřej Vomáčka - 12, Tomáš Folta - 11 (+15 doskoků a 7 zisků), Jonáš Brýdl - 10, František Tupec - 9, Adam Bielko - 7, Šimon Vašek - 4, Kryštof Grujbár - 2, Matěj Hanuš - 2, Adam Kubíček - 2 (+7 doskoků), Michal Broulík - 0, Vojtěch Tupec - 0

Vstup do zápasu proti soupeři, kterému chyběli tři nejlepší střelci nebyl vůbec dobrý, on byl spíš strašný. Kluci se pohybovali strašně težce, kazili i jednoduché přihrávky, v obraně nedokázali být aktivní. Prostě to vypadalo tak, jako že se nám ani nechce a že jsme soupeře pěkně podcenili.

Ve dvanácté minutě jsme prohrávali 9:19. V zbytku druhé čtvrtiny se náš výkon začal zlepšovat a především v útoku jsme začali být více aktivní. Naši hru v této fázi hodně pomohl rozhýbat Ondra Vomáčka, který zahrál dobrý úsek a osmi body se podílel na tom, že jsme do poločasu vyrovnali na 31:31.

V šatně jsme si jasně řekli, že takto opravdu hrát nechceme a nemůžeme. No a vstup do druhé půle? Jakob nastoupil úplně jiný tým. První 4 minuty jsme vyhráli 13:2 a tím dali základ náskoku, který jsme po zbytek zápasu ještě navyšovali až na konečných 72:55. Druhé poločas už byl z naší strany mnohem lepší, především obrana byla mnohem aktivnější. Ovšem začít takto mizerně třeba příští víkend na finále Středoevropské ligy, tak bychom to už rozhodně nemuseli dohnat!

výhra 10.03.2019 ADFORS Basket Litomyšl - BC Kolín 88:52 (23:12 44:27 68:42)
Tomáš Folta - 20, Adam Švanda - 12, Jonáš Brýdl - 10, Matěj Hanuš - 10, Tomáš Sedláček - 10, Adam Bielko - 9, Adam Kubíček - 8 (+8 zisků), František Tupec - 6 (+7 doskoků), Ondřej Vomáčka - 2, Šimon Vašek - 1, Michal Broulík - 0, Kryštof Grujbár - 0, Vojtěch Tupec - 0

Nedělní zápas proti Kolínu jsme zvádli daleko lépe než ten v malé kolínské tělocvičně. Od první minuty jsme byli lepším týmem a průběžně navyšovali naše vedení. Jednotlivé čtvrtiny jsme vyhráli o 11, 6, 9 a 10 bodů. Narozdíl od minulého zápasu s tímto soupeřem, jsme neprohrávali fyzické souboje pod košem, z čeho jsme v Kolíně dostávali mnoho košů.

Zajímavostí je, že tento zápas se hrál 2 hodiny a 2 minuty, což je snad rekord, za jak dlouho lze jeden duel odehrát. Důvodů je možná více, kdo ale na zápase byl, tak ví, co hru nejvíce zdržovalo :-)

 

Pozitivem obou víkendových zápasů je jednoznačně rozložení střelecké produkce.

Proti Brnu zaznamenalo hned 6 hráčů mezi 7 a 13 body. V nedělním zápase s Kolínem 5 hráčů zaznamenalo dvouciferný počet bodů. Právě tato útočná vyrovnanost je velmi žádoucí a pro soupeře je pak bránění mnohem težší, pokud může z naší sestavy pravidelně skórovat kdokoliv.

Zobrazit celou zprávu
11.03.2019 Martin Šorf

Kadeti byli blízko velkému překvapení, nakonec favorita nezaskočili!

PDF download
První dva zápasy čtvrfinálové série odehráli na domácím hřišti naši kadeti. My jsme do play-off šli ze 7. příčky s bilancí 6-12, naopak Chrudim z druhé pozice s bilancí 15-3. Favorit byl tedy jasný, ale realita na hřišti už tak jednoznačná nebyla a kromě jedné spackané čtvrdiny jsme drželi se soupeřem krok.
výhra 10.03.2019 ADFORS Basket Litomyšl - TJ Sokol BK Chrudim 39:81 (13:10 19:24 26:62)
Tomáš Candrák - 12, Tomáš Kotěra - 9, Arsenij Bobryshev - 5, Vilém Havran - 4, Matěj Martiník - 4, Matěj Sádovský - 4, Jakub Stříteský - 1, Jeroným Lněnička - 0, Jan Poláček - 0, Daniel Seidl - 0

Úvod zápasu se nám vydařil a když se k tomu přidalo střelecké trápení hostů, tak po čtyřech minutách svítil na tabuli stav 6:0. Nakonec jsme první čtvrtinu vyhráli 13:10. Do poločasu dokázal soupeř otočit na 19:24, ale stále to bylo otevřené. Po přestávce bohužel přišel náš totální kolaps a naopak střelecká exploze Chrudmi. Třetí periodu jsme prohráli 7:38 a bylo po zápase.

výhra 10.03.2019 ADFORS Basket Litomyšl - TJ Sokol BK Chrudim 45:55 (11:14 28:26 36:36)
Matěj Sádovský - 15, Arsenij Bobryshev - 9, Tomáš Kotěra - 6, Jan Poláček - 5, Jeroným Lněnička - 4, Daniel Seidl - 4, Matěj Martiník - 2, Tomáš Candrák - 0, Jakub Stříteský - 0

I druhý duel jsme lépa začali my. Po třech minutách jsme vedli 7:2. Hra byla velmi vyrovnaná a týmy si nedarovali nic zadarmo. V poločase byl stav 28:26 pro nás a po třech čtvrtinách vyrovnaný 36:36. Ještě v 8. minutě závěrečné čtvrtiny byl stav smírný 45:45. Pak už bohužel skórovali jen naši soupeři, kteří nakonec vyhráli i v tomto zápase.

V tu dobu jsme už hráli bez obou našich pivotů, kteří museli odstoupit ještě v prvním poločase. Naše menší sestava sice bojovala, ale fyzické manko nedokázala vždy nahradit.

 

Nikdo asi nečekal, že bychom mohli Chrudim porazit, ale dvě minuty před koncem bylo vše otevřené a i přes porážku jsme dnes odehráli možná nejlepší zápas letošní sezony. Doufám, že to kluky nabudí do další práce a že se to projeví především v účasti na trénincích. Pokud bychom pravidelně trénovali v plném počtu, tak jsme dnes někde jinde, potenciál tam je.

Zobrazit celou zprávu
11.03.2019 Martin Šorf

Minižákyně U13 nestačily v předehrávce na Přelouč, nebo spíš na jednoho hráče Přelouče

PDF download
Nezvykle ve večerních hodinách ve středu odehrála děvčata U13 poslední 2 zápasy základní části soutěže. Soupeř přijel z Přelouče s menším zpožděním způsobeném dopravními komplikacemi. Náš tým nastoupil konečně v deseti, chyběly jen Severová a Petrásová. Družstvo trenér rozdělil na dvě pětice, které se střídaly vždy kolem poloviny čtvrtiny hry. Tím se všechna děvčata dostala poměrně rovnoměrně na hřiště a mohla více ukázat své kvality či nedostatky. Ve družstvu Přelouče vynikl hráč Kysilka, který hraje na výjimku (ročník 2005) a převyšoval vše na hřišti vzrůstem, rychlostí i výkonem.
výhra 06.03.2019 ADFORS Basket Litomyšl "B" - BK Přelouč 54:64 (8:18 22:32 41:46)
Nela Škeříková - 12, Bohdana Metyšová - 9, Michaela Tomšů - 9, Denisa Hloušková - 8, Jolana Kolářová - 8, Agáta Bártová - 3, Amálie Pakostová - 2, Natálie Svobodová - 2, Berenika Gultová - 1, Jolana Jánová - 0

V první čtvrtině se zdálo, že půjde o hladké vítězství soupeře, ale nakonec již další 3 čtvrtiny znamenaly vyrovnanou hru. Pokud nebyl na hřišti zmiňovaný hráč, skóre jsme stahovali. Bohužel jsme opakovali naše tradiční chyby v nepřesném zakončení a někdy hráli až zbrkle. Tím, že se vystřídaly všechny hráčky, zapsaly se i součtu obou zápasů všechny mezi střelce. Utkání nakonec skončilo rozdílem pouhých 10ti bodů.

výhra 06.03.2019 ADFORS Basket Litomyšl "B" - BK Přelouč 43:59 (10:9 23:32 33:47)
Nela Škeříková - 7, Bohdana Metyšová - 7, Jolana Kolářová - 7, Amálie Pakostová - 6, Michaela Tomšů - 6, Denisa Hloušková - 4, Berenika Gultová - 2, Jolana Jánová - 2, Natálie Svobodová - 2, Agáta Bártová - 0

Druhý zápas jsme zahájili mnohem lépe a po 1. čtvrtině jsme dokonce vedli o jeden bod. Potom opět přišel na řadu trhák soupeře a po třech čtvrtinách jsme prohrávali o 14 bodů a bylo rozhodnuto. Za zmínku stojí výkon Nely Škeříkové, která v obou zápasech ač nejmenší zaznamenala nejvíce bodů. Všechny hráčky bojovaly a mnohé se chtěly asi více zapsat mezi střelkyně a pálily z první příležitosti. Zápasu udělali pěknou kulisu i diváci a před 21. hodinou byl konec. Teď bude určitá zápasová pauza, ale většina hráček hraje za naše další týmy, což je na pořadu už tento víkend.

Zobrazit celou zprávu
08.03.2019 Stanislav Cimburek

Minižáci U13 bez dvou nejlepších střelců nestačili na Svitavy

PDF download
V poměrně novém složení nastoupili naši minižáci U13 do zápasů proti Svitavám. Na naší soupisce se objevilo hned pět nových jmen. Tři hráči, kteří k nám hostují z BK Pardubice a také dva kluci, kteří přišli z Ústí nad Orlicí. Naopak již nenastoupil Ondra Vomáčka, který tuto sezonu v kategorii U13 dohraje v Pardubicích, se kterými bude zajisté na Mistrovství ČR bojovat o medaile. Nehrál ani druhý nejlepší střelec Jonáš Brýdl a tak jsme chtěli zodpovědnost rozložit na více hráčů.

Tyto zápasy již nemohly nijak změnit naše druhé místo v tabulce po základní části a tak jsme sestavu rozdělili na dvě pětky, abychom se připravili na domácí festival. Ten se bude hrát podle pravidel minibasketbalu, kdy každý hráč může nastoupit jen ve dvou čtvrtinách. Jako příprava to byly výborné zápasy, které nám ukázaly na čem ještě musíme zapracovat a naopak z čeho můžeme těžit.

výhra 02.03.2019 ADFORS Basket Litomyšl  - TJ Svitavy 52:63 (13:20 23:38 40:52)
Matěj Hanuš - 12, Dominik Suchomel - 12, Šimon Vašek - 9, Ondřej Bílek - 4, Kryštof Grujbár - 4 (+8 doskoků), Lukáš Pavliš - 3, Michal Broulík - 2, David Kubíček - 2, Milan Tobiška - 2, Patrik Znamenáček - 2, Ondřej Charvát - 0, Ivan Jetmar - 0

 

výhra 02.03.2019 ADFORS Basket Litomyšl  - TJ Svitavy 47:67 (6:18 17:33 37:44)
Matěj Hanuš - 10, Michal Broulík - 8, Dominik Suchomel - 8 (+7 doskoků), Šimon Vašek - 6, Ondřej Bílek - 4 (+7 doskoků), Kryštof Grujbár - 4, Patrik Znamenáček - 3, Ondřej Charvát - 2, Lukáš Pavliš - 2, Ivan Jetmar - 0, David Kubíček - 0, Milan Tobiška - 0

Oba duely měly pdoobný průběh. Hosté byli stále mírně vepředu a to především zásluhou svých dvou nejvyšších hráčů, na které se často snažili dopravit míč. Pod košem hrál velmi fyzicky Tomáš Dostálek, kterého se nám vždy nedařilo dobře ubránit, přecijenom jsme na něj ztráceli nejenom centimentry, ale i kilogramy. Celkově na hřišti byl nejvýraznější postavou Richard Prokop, kterého naši kluci samozřejmě dobře znají, ale v jeho ubránění nám chybí také větší fyzično.

V útoku naše hra trochu skřípala, ale byl to první zápas v tomto složení a navíc po jediném společném tréninku. Máme teď zhruba dva měsíce to vypilovat a věřme, že na festivalu budeme jako pořadatel důstojným soupeřem.

Zobrazit celou zprávu
07.03.2019 Martin Šorf

Minižactvo U12 - dvě smolné prohry v Nové Pace

PDF download
K poslednímu zápasu základní části jsme vyjeli k sousedovi v tabulce do Nové Paky. Dvě výhry by nás posunuly na 5.místo tabulky, kdežto jakýkoli jiný výsledek nám zaručil konečné 6.místo. Bohužel nám opět chyběl David Kubíček. Jinak jsme ale odjeli v plné sestavě 10 hráček a hráčů. Tyto absence hráčů ročníku 2007 jsou však daleko citelnější než jiné. Přece jenom zápasy proti čistě chlapeckým celkům, které jsou složené hlavně z ročníku 2007 jsou náročné a ta fyzická vyspělost je znát. Soupeř z Nové Paky je toho dobrým příkladem, kdy nemá jednoho/dva lepší hráče, ale poměrně dobře vyrovnanou šestici hráčů, kde většina je právě ročník 2007 a jeden dokonce ročník 2006.
výhra 23.02.2019 Sokol Nová Paka - ADFORS Basket Litomyšl 38:35 (3:12 8:19 20:26)
Dominik Suchomel - 9, Bohdana Metyšová - 7, Berenika Gultová - 6, Tadeáš Tichý - 5, Adam Karlík - 4, Nela Škeříková - 4, Tomáš Hanuš - 0, Dominik Hodek - 0, Jolana Jánová - 0, Natálie Svobodová - 0

Tělocvična v Nové Pace je velmi malá, trojkový oblouk končí pomalu na půlící čáře a to znamená pro naše hráče méně prostoru. Vstup do zápasu se nám velmi povedl. Dařilo se napadat soupeřův útok již v zárodku a naše obrana toho soupeři moc nedovolila. Průběžné skóre nenasvědčovalo tomu, že bychom dnes měli mít problém, 12:3 v náš prospěch. Soupeř však zmobilizoval síly, a od druhé čtvrtiny postavil to nejlepší do jedné pětice. A začal boj o každý míč, o každý koš. Druhou čtvrtinu jsme vyhráli v poměru 7:5 a celkově si udržovali vedení 19:8. A boj pokračoval. Soupeř nás přitlačil velice agresivní obranou, se zdvojováním hráče s míčem, což nám v malé tělocvičně dělalo velké problémy a z toho plynulo pro nás spoustu ztrát. Proměněnými trestnými hody na konci třetí čtvrtiny jsme ještě udrželi vedení o 6 bodů, 26:20. Bohužel v poslední čtvrtině jsme neproměnili pár střeleckých příležitostí, soupeře se na nás dotáhnul a v závěru nás přetlačil. Smolná prohra o 3 body, která o to víc zabolí, že jsme do utkání dali vše. Říká se, že prohra do 3 bodů jde za trenérem. A jo, já to beru na sebe. Dětem nemůžu vůbec nic vytknout. Rvaly se a bojovaly a že ne všechny akce zakončíme košem, to se v tomto věku stává.

výhra 23.02.2019 Sokol Nová Paka - ADFORS Basket Litomyšl 58:46 (8:17 24:30 41:40)
Dominik Suchomel - 9, Adam Karlík - 8, Bohdana Metyšová - 7, Berenika Gultová - 6, Natálie Svobodová - 6, Nela Škeříková - 4, Tadeáš Tichý - 4, Jolana Jánová - 2, Tomáš Hanuš - 0, Dominik Hodek - 0

Tak jak jsme první zápas odehráli v užší rotaci 5 až 7 hráčů, do druhého jsme nastoupili poctivě na dvě pětky s rotací v polovině čtvrtiny. Zápas se zklidnil a kupodivu jsme hráli hezčí basketbal než v prvním utkání. Soupeř následně také začal rotovat celou lavičku a my jsme neměli problém ho přehrát. Průběžné vedení 17:8 po první čtvrtině a následně 30:24 v poločase bylo příjemné. Soupeř měl však potřebu vyhrát i druhý zápas a do třetí a následně pak hlavně čtvrté čtvrtiny opět postavil to nejsilnější. Na tuhle sestavu jsme s naší rotací hráčů bohužel neměli. Po třetí čtvrtině jsme se ještě drželi, 40:41, ale v poslední nám soupeř utekl a zápas jsme prohráli 46:58. Nedařilo se nám z hranice trestného hodu, 21 neproměněných TH je opravdu hodně. Ale zase na druhou stranu jsme protočili všechny hráče, a obzvláště pro ty mladší to byla dobrá zkušenost.

Jak jsem psal výše, chyběl David. Nechci spekulovat, jestli bychom s Davidem zápas vyhráli, ale minimálně bychom měli někoho, kdo by se mohl výškově s kluky z Paky rovnat a pomohl by nám pod košem. A jak jsem psal již k zápasům s Holicemi, pokud je tým kompletní, cítím z něho vetší vnitřní sílu a odhodlaní.

Zobrazit celou zprávu
04.03.2019 Zbyněk Tichý

Dvě ligové výhry žáků U14 nad Svitavami, ale sobotní se rodila dost težce!

PDF download
Další ligové zápasy sehráli naši žáci proti Svitavám, se kterými tvoříme dvojičku a tak se hrálo v sobotu u nás a v neděli v hale Na Střelnici ve Svitavách. V obou zápasech nám chyběli Adam Kubíček s Matějem Hanušem. V neděli pak navíc Ondra Vomáčka s Tomášem Sedláčkem, kteří odjížděli dopoledne na lyžařský kurz se školou. Naopak velmi pozitivní zprávou tohoto víkendu bylo, že se téměř přesně po roce vrátil do zápasu Adam Švanda, který naposledy hrál 25. února 2018 a pak kvůli zranění a pozdější rekonvalescenci absentoval až do soboty 24. února 2019.
výhra 23.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl - Basketbal TJ Svitavy 90:66 (13:24 38:50 63:61)
Tomáš Folta - 20 (+9 doskoků), Tomáš Sedláček - 20, Ondřej Vomáčka - 14 (+7 zisků), Adam Bielko - 13 (+6 zisků), Jonáš Brýdl - 9 (+7 zisků), Adam Švanda - 6 (+16 doskoků), Kryštof Grujbár - 3, Šimon Vašek - 3 (+6 zisků), František Tupec - 2, Michal Broulík - 0, Vojtěch Tupec - 0

Vstup do zápasu a vlastně celý první poločas se nám hrubě nepovedl. Především v obraně to byl strašný výkon. Naši hráči si asi mysleli, že se soupeř ubrání sám a tak do obranné činnosti nedali potřebnou energii ani kvalitu. Výsledkem toho bylo, že jsme v půlce prohrávali 38:50. Nutno zároveň ocenit hru Svitav, kteří hráli v útoku nebojácně a dokázali proměňovat své pozice.

Ve druhé dvacetiminutovce se už naše hra postupně zlepšovala. Třetí dějství jsme vyhráli 25:11 a záverečnou periodu dokonce 27:5. Nakonec z toho byla výhra o 24 bodů, která se ale nerodila vůbec snadno a pro kluky to byla velká výstraha před nedělní odvetou.

výhra 24.02.2019 Basketbal TJ Svitavy - ADFORS Basket Litomyšl 38:73 (9:22 13:38 24:53)
Tomáš Folta - 24 (+9 doskoků), Adam Švanda - 15 (+13 doskoků), Jonáš Brýdl - 10, Adam Bielko - 6, Michal Broulík - 6, František Tupec - 4 (+6 zisků), Šimon Vašek - 4, Kryštof Grujbár - 2, Vojtěch Tupec - 2, Lukáš Pavliš - 0, Dominik Suchomel - 0

S ohledem na již zmiňované absence rozehrávačů stála tvorba hry v neděli především na Jonáši Brýdlovi, který se s touto rolí popasoval velmi dobře a navíc výborně bránil jednoho ze dvou klíčových hráčů domácích, Adama Sabola, kterému dovolil za první poločas zaznamenat jen dva koše. Ostatně celý tým přistupoval k zápasu mnohem zodpovědněji a to především na obranné polovině. První poločas jsme vyhráli s přehledem 38:13 a položili tak základ našemu vítězství, které jsme si ve druhé půli pohlídali. Celkem jsme za celých 40 minut hry dostali 38 bodů, tedy tolik, kolik měli v sobotu Svitavy na svém kontě již po 17ti minutách hry. Je vidět, že když kluci zapnou naplno a chtějí bránit, tak to jde. Byl to z naší strany koncentrovaný výkon s mnohem větším úsilím a odhodláním vyhrát než předchozí den.

Zobrazit celou zprávu
28.02.2019 Martin Šorf
Zavřít
NOMINACE
Žáci U14 19.10.2024
BK VIVIDBOOKS Pardubice
město:Litomyšl
místo:Městská hala

sraz:16:15 v hale
začátek:17:00
konec: cca 18:45

sestava:
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Viet Long Doan
Josef Doležal
Martin Havel
Dominik Krejsa
Martin Nádvorník
Julián Pavlas
Radim Pecháček
Matyáš Peterka
Jakub Pokorný
Dominik Škraňka
Nicolas Dominik Sokol
Kryštof Suchomel
Jakub Tangishaka
Minižactvo U12 19.10.2024
BK Loko Trutnov
město:Trutnov
místo:Gymnázium
adresa:Jiráskovo nám. 325

sraz:7:15 u Kubíka
začátek:9:30 a 11:15
návrat: cca 14:30

sestava:
Josef Fengl
Žáci U14 20.10.2024
BK VIVIDBOOKS Pardubice
město:Pardubice
místo:Hala Dukla
adresa:V Ráji 311

sraz:10:15 u Kubíka
začátek:12:00
návrat: cca 15:00

sestava:
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Viet Long Doan
Josef Doležal
Martin Havel
Štěpán Hýrek
Dominik Krejsa
Kryštof Kühn
Martin Nádvorník
Radim Pecháček
Matyáš Peterka
Dominik Škraňka
Nicolas Dominik Sokol
Kryštof Suchomel
Jakub Tangishaka

DŮLEŽITÉ
ROZPIS ZÁPASŮ 24/25

Předběžný rozpis zápasů všech týmů v sezoně 2024/2025:

Lékařská prohlídka na sezonu 2024/2025

Prosíme všechny rodiče, aby si stáhli formulář na zdravotní prohlídku syna/dcery a nechali potvrdit lékařem.

Vyplněné a potvrzené formuláře prosím předejte svému trenérovi do začátku soutěže!

Členské příspěvky na sezonu 2024/2025

 

Prosíme o uhrazení 1. platby do 10. října 2024!

 



BA Young Diamonds
BA Young Diamonds

BK Ústí nad Orlicí
BK Ústí nad Orlicí

Draci Vysoké Mýto
Draci Vysoké Mýto

Návštevy
celkem: nahravam
celkem rok: nahravam
jedinečný měsíc: nahravam
jedinečný týden: nahravam
jedinečný dnes: nahravam
online: nahravam