logo

Zadejte e-mail k odběru novinek

Minižáci U13A zvítězili v Josefově a zajistili si tak 2. místo po základní části

PDF download
Chlapci z týmu U13 odjížděli z Litomyšle do Jaroměře, kde tým Josefova hraje své zápasy, bojovně naladěni a náladu jim nekazil ani fakt, že jich je tradičně méně, než by na žákovský basketbal bylo dobré. Všech devět chlapců podalo ale bojovný výkon a hned od začátku prvního zápasu bylo jasné, že jsme basketbalovější tým. Ze všech osmi čtvrtin nás soupeři porazili pouze v jedné čtvrtině, jinak jsme na palubovce kralovali my. Je ale nutno podotknout, že josefovští chlapci mohou nastoupit v jednom zápase každý pouze do dvou čtvrtin, protože hrají kvalifikaci na Mistrovství republiky, zatímco my jsme mohli střídal dle libosti. Nakonec se jako ideální střídání ukázal systém „Kryštof Grujbár celý zápas a k němu po čtyřech minutách dostřídávají čtyři a čtyři borci“. Pro Kryštofa byl tento zápas lepší než několik tréninků – znovu a znovu a znovu se ukazoval pod košem, trénoval doskoky a střelbu na koš z obrátky. Cílem nebylo, aby si udělal osobní rekord, ale aby se zdokonalil ve hře pod košem a my si zkusili hrát s hráčem na postu pivota a to se maximálně povedlo.
výhra 16.02.2019  TJ Sokol Jaroměř-Josefov kval. - ADFORS Basket Litomyšl  33:70 (6:17 8:40 24:55)
Jonáš Brýdl - 20, Ondřej Vomáčka - 17, Kryštof Grujbár - 13, Matěj Hanuš - 5, Šimon Vašek - 5, Michal Broulík - 4, Dominik Suchomel - 4, Adam Karlík - 2, Lukáš Pavliš - 0

 

výhra 16.02.2019  TJ Sokol Jaroměř-Josefov kval. - ADFORS Basket Litomyšl  44:64 (12:19 21:40 33:51)
Kryštof Grujbár - 14, Jonáš Brýdl - 13, Ondřej Vomáčka - 10, Šimon Vašek - 8, Matěj Hanuš - 7, Dominik Suchomel - 6, Michal Broulík - 4, Lukáš Pavliš - 2, Adam Karlík - 0

Je nutno pochválit i všechny ostatní chlapce za plnění trenérských pokynů – důsledně jsme bránili 1x1 bez výpomocí, abychom se zlepšili v obranné individuální činnosti a také jsme se po zisku míče snažili o okamžitý přechod do útoku bez zbytečného otálení a driblování na místě. Toto vše se chlapcům s větším či menším úspěchem dařilo a zaslouží si pochvalu za týmovou práci, vzájemnou komunikaci a již výše zmíněné plnění pokynů od trenérů.

 

Děkujeme tímto za výraznou pomoc v této sezoně Ondrovi Vomáčkovi, pro kterého toto byl poslední zápas za litomyšlské U13, neboť od příště bude v této kategorii až do zbytku sezóny hostovat do Pardubic, aby s nimi v květnu odjel na MČR.

Zobrazit celou zprávu
18.02.2019 Daniel Brýdl

Minižactvo U11 si veze jednu výhru z Vysoké nad Labem

PDF download
K poslednímu zápasu základní části jsme vycestovali do Vysoké nad Labem. Průběžná tabulku hovořila poměrně jasně. Pokud alespoň jednou vyhrajeme, tak po základní části skončíme na 6. místě a v následující nadstavbě budeme bojovat a celkové 5. až 12.místo, pokud však oba zápasy prohrajeme, tak se umístíme na 7.místě a ve zbytku sezóny budeme bojovat již jen o celkové umístění mezi posledními celky. I přes ne zrovna příznivý termín zápasu, respektive odjezdu z Litomyšle, se nám sešlo 10 hráčů a zároveň bych chtěl touto cestou poděkovat rodičům za ochotu udělat si na zápas čas.
výhra 14.02.2019 BK NAPOS Vysoká n.L. - ADFORS Basket Litomyšl 26:51 (7:10 16:21 24:33)
Tadeáš Tichý - 28, Daniel Večeřa - 8, Lukáš Peřina - 4, Karel  Fousek - 2, Dominik Hodek - 2, Adam Kodýtek  - 2, Bohdana Metyšová - 2, Pavel Vacek - 2, Tomáš Hanuš - 1, Šimon Grujbár - 0

Vstup do zápasu byl bojovný a nervózní z obou stran. Nám se sice dařilo ubránit útok soupeře, ale v útoky se nám moc nedařilo. V polovině 1. čtvrtiny tak na tabuli svítil výsledek 5:2 ve prospěch domácích. Pak však přišla velmi smolná část zápasů, kdy Bohdanka sice snížila na 4:5, ale hned vzápětí při obraně špatně doskočila. Odnesl to poraněný kotník a zápas pro ni bohužel skončil. Pro tým to byla velká ztráta a na hřišti to bylo vidět. V obraně ještě dobrý, ale v útoky jsme se hledali. Sice jsme si udržovali nestále vedení, ale tak o 4 body. Poločasový výsledek 16:21 v náš prospěch.  V poločasové přestávce jsme si znovu připomněli, co chceme hrát. Být aktivní, poctivá osobní obrana a že každý chce hrát a dát koš. Obranná fáze se nám celkem dařila, ale v útočné fázi nás držel víceméně jen Tadeáš. Jak při vývozu míče, tak následně v útoku. Je třeba, aby se i ostatní hráči aktivněji ukazovali pro přihrávky a nebáli se hrát s míčem. Ve třetí čtvrtině se zápas nalomil v náš prospěch a ve čtvrté jsme soupeře zlomili úplně. Konečná výhra 51:26 nám zaručila 6. místo ve skupině, což byl náš cíl.

výhra 14.02.2019 BK NAPOS Vysoká n.L. - ADFORS Basket Litomyšl 57:45 (14:6 38:18 46:28)
Tadeáš Tichý - 14, Adam Kodýtek  - 10, Dominik Hodek - 8, Lukáš Peřina - 3, Karel  Fousek - 2, Šimon Grujbár - 2, Tomáš Hanuš - 2, Pavel Vacek - 2, Daniel Večeřa - 2

S vědomím, že už nás soupeř nemůže v tabulce přeskočit, jsme do druhého zápasu Tadeáše nechali na lavičce a více prostoru na hřišti dostali ostatní. V prvních čtyřech minutách se tým hledal. Kluci na sebe moc nechtěli vzít odpovědnost a naše hra byla plná ztrát a nepřesností. Následně pak se naše hra už zlepšila. Klukům nelze upřít bojovnost. Po celou první půli jsme však tahali za kratší konec a obzvláště v útoku jsme si moc šancí nevypracovali. V poločase bylo skóre 18:38 pro domácí. Do druhé půle se na hřiště vrátil Tadeáš, ale s jasnými pokyny – ubránit nejlepšího hráče soupeře a pomoci vyvést míč. Obraz hry se ihned velmi změnil. Celkově jsme byli velmi aktivní, poměrně dobře se nám dařila obrana, a i v útoky tam byla řada velice pěkných akcí. Tuto polovinu jsme vyhráli 27:19. Na celkový obrat už to však nestačilo.

 

Celkově si myslím, že tento dvojzápas nám hodně ukázal a byl v mnoho ohledech pro nás velkým přínosem. Nezadržitelně se blíží čas, kdy kluci ročníku 2009 a mladší budou hrát svoji vlastní soutěž, kde se budou muset spolehnout jen na sebe a nebudou se moci opřít o Domču S., Bohdanku nebo Tadeáše. Je mi úplně jasné, že daleko lépe se hraje jako 3. – 4. hráč, bránit horší hráče soupeře a těžit z akcí spoluhráčů. Ale tímto přerodem si musí projít každý a hráči na sebe už musí brát větší odpovědnost. A já si myslím, že jsou tam kluci, kteří mají na to potenciál. Teď je jen na nich chtít a porvat se o to.

Zobrazit celou zprávu
18.02.2019 Zbyněk Tichý

Ligový žáci nazvládli koncovku s Kyjovem a v dramatickém duelu prohráli

PDF download
Jelikož se sobotní zápas s Brnem na žádost soupeře odložil, tak nás o víkendu čekal jen jeden soupeř. V neděli jsme přivátali hráče z Kyjova, kteří mají poměrně zajímavě poskládané družstvo a výšková převaha soupeře nakonec byla jedním z důležitých faktorů.

Do zápasu jsme nastoupili po týdenní tréninkové pauze zaviněné jarními prázdninami a toto nerozehrání bylo také částečně znát. Někdy naši kluci vypadali dost ospale a chyběla tam větší dravost.

výhra 10.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl - Jiskra Kyjov 70:73 (17:19 32:35 55:55)
Tomáš Folta - 27 (+8 doskoků), Adam Bielko - 12, Jonáš Brýdl - 11, Adam Kubíček - 8, František Tupec - 4, Ondřej Vomáčka - 4 (+7 zisků), Matěj Hanuš - 2, Tomáš Sedláček - 2, Kryštof Grujbár - 0, Šimon Vašek - 0

V úvodu zápasu jsme byli efektivnějším týmem a po osmi minutách vedli 17:10. Pak jsme ale soupeři dovolili 9 bodů v řadě a tak po první periodě byl stav 17:19. Druhá část byla hodně vyrovnané a v poločase jsme ztráceli tři body 32:35.

Vstup do druhé půle se nám nevydařil a brzy jsme prohrávali už 37:51. Naštěstí jsme nesložili zbraně a především zásluhou našeho presinku jsme získali mnoho míčů a dokázali do konce třetí čtvrtiny srovnat na 55:55. V posledním dějství se to hodně tahalo a v deváté minutě jsme vedli 70:66. Pak jsme už bohužel nedokázali skórovat, což se naopak podařilo hostům hned ve čtyřech případech a nakonec z toho byla trochu nešťastná prohra o 3 body.

Nicméně zápas to byl velmi dramatický a všem divákům se musel líbit, byť jsme nakonec odešli poraženi.

 

V tomto zápase byla naším největším problémem obrana 1na1, ve které jsme dnes dost propadli. Soupeř velmi často zakončoval z vymezeného území a blízkosti koše, kam se přes naši obranu nebylo zase tak složité dostat. Ano, kdybychom odstupovali tak, jako jiní soupeři, i jako třeba Kyjov, který měl defacto pořád jednoho hráče pod košem, tak mohl být výsledek jiný, ale... Naším hlavním cílem není vyhrát za každou cenu tyto zápasy, ale co nejvíce rozvíjet naše hráče. Jsme tedy asi jediný tým v soutěži, který má během postupného útoku soupeře volnou šestku a snaží se moc si nepomáhat a bránit si striktně svého hráče. Je to sice cesta za horšími výsledky, ale zároveň je to podle mého mínění nejlepší cesta, jak naučit hráče zodpovědnosti za svého hráče a odolnosti v obraně 1na1. Obecně hra 1na1 je snad největším problémem a limitem českých hráčů, přestože by to měl být základ.

V útoku jsme výrazně zlepšili naše zakonení, kdž jsme proměnili 30 z 58 střel z pole, ale zato nám nepadaly vůbec trojky. Z poza oblouku jsme trefili jedinou z osmnácti střel a i přes malou úspěšnost jsme je stříleli pořád, přestože jsme mohli najet. V útočné fázi a hře 1na1 nám chyběla větší kreativita a drzost. Z toho co zvládáme při hře 1na1 na tréninku jsme dnes nepředvedli ani třetinu a tak se musíme snažit tyto prvky z tréninku co nejvíce zapojit i do zápasů.

Zobrazit celou zprávu
12.02.2019 Martin Šorf

Chlapci U14B porazili dívky z Nové Paky

PDF download
Dvě výhry do tabulky si v neděli zapsali chlapci U14B, když porazili dívky z Nové Paky. Oba zápasy měly podobný průběh a skončily prakticky stejným výsledkem. Náš tým složený z hráčů různých kategorií byl opět v jiné sestavě a tentokrát jsme nastoupili úplně bez děvčat.
výhra 10.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl "B" - Sokol Nová Paka 49:27 (4:6 26:9 36:17)
Vojtěch Tupec - 12, Šimon Vašek - 9, František Tupec - 8, Petr Černý - 6, Michal Broulík - 5, Vojtěch Marek - 4, Kryštof Grujbár - 3, Jakub Martiník - 2, Lukáš Pavliš - 0

V první čtvrtině prvního zápasu jsme udělali příliš mnoho ztrát na to, abychom mohli tuto část zápasu vyhrát. Nedařilo se ale ani soupeři a bylo to trápení mezi oběma koši. Výsledek 4:6 za osm minut hry vypovídá za vše. Do druhé čtvrtiny jsme šli s tím, že nemůžeme spoléhat na naše individuální (ne)dovednosti s míčem a musíme hrát kolektivně a hlavně zrychlit přechodovou fázi do útoku. Řekli jsme si, že chceme hrát rychle do koše, nečekat na ideální rozestavení všech hráčů na útočné polovině. Tento pokyn byl zdrojem výhry v této čtvrtině 22:3. Další čtvrtiny jsme také vyhráli, i když, už ne tak výrazným rozdílem. Výhra o 22 bodů byla důsledkem naší větší bojovnosti a snahy hrát rychle dopředu.

výhra 10.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl "B" - Sokol Nová Paka 42:29 (10:2 26:8 36:13)
Petr Černý - 10, Jakub Martiník - 8, Vojtěch Tupec - 5, Lukáš Pavliš - 4, Dominik Suchomel - 4, František Tupec - 4, Šimon Vašek - 4, Michal Broulík - 3, Kryštof Grujbár - 0, Vojtěch Marek - 0

Druhý zápas jsme začali lépe než ten první a za osm minut jsme vedli 10:2. Soupeřky v útoku zkoušely hrát hodně clony, na což my nejsme úplně připraveni a ani to netrénujeme (ani z pohledu útočníka ani z pohledu obránce). Dívky z Paky daly z těchto útoků několik košů, ale po troše teorie při timeoutu jsme postupně byli schopni jít do „control“ pozice a dobrat si pak svou hráčku. Po třech čtvrtinách jsme vedli 36:13 a asi jsme usoudili, že se to vyhraje samo. Řada nepřesností a zbytečných ztrát vyústila ve výhru soupeře v této čtvrtině 6:16. Ano za posledních osm minut jsme dali jen šest bodů a dovolili jsme soupeři se dotáhnout na devítibodový rozdíl (38:29). To už ale bylo v předposlední minutě. Nakonec jsme přidali ještě dva koše a vyhráli 42:29.

 

Stále musíme pracovat na driblinku a tvrdosti přihrávek. Oceňuji bojovnost v obou zápasech, protože jsme schytali řadu škrábanců a úderů loktů do žeber.

Zobrazit celou zprávu
12.02.2019 Marek Martiník

Minižactvo U12 si připsalo dvě hladké výhry proti Holicím

PDF download

Se 14ti denním odstupem se náš basketbalový klub potkal se stejným soupeřem. Slovo stejným je dosti výstižné, jelikož tým Holic v kategorii U12 hraje víceméně se stejným týmem jako kategorii U11.  Po naší prohře v U11 jsme tak měli soupeří co vracet. Pozitivní zprávou bylo, že po velmi dlouhé době se k zápasu sešel celý tým a všichni byli natěšení na basket. Ze zkušeností z předchozího zápasu a očekávanou hrou soupeře, jsme šli do zápasů s taktickými pokyny vyvážet míč ve dvou a při zdvojení křížnou přihrávkou přenést těžiště hry na druhou stranu. Dále pak v útoku buď najet 1na1, nebo vyžít výškovou převahu pod košem, obzvláště Davida a Bebe. V obraně pak aktivně presovat 1na1 již při výhozu soupeře a po celém hřišti pak aktivní osobní obrana.

výhra 10.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl - BVK Holice 78:40 (22:8 38:17 62:21)
Dominik Suchomel - 16, Tadeáš Tichý - 16, David Kubíček - 12, Bohdana Metyšová - 10, Nela Škeříková - 10, Adam Karlík - 6, Berenika Gultová - 4, Jolana Jánová - 2, Natálie Svobodová - 2, Tomáš Hanuš - 0, Dominik Hodek - 0, Agáta Bártová - 0

Při pohledu na počet hráčů na lavičce, ale hlavně s tím spojenou i kvalitu jsem se rozhodl hned od začátku hrát na dvě pětky. Rotace ne po čtvrtinách, ale v půli čtvrtin, s maximálním důrazem na aktivitu, zabojovat o každý míč. Rozdělení do pětek (šestic) bylo následující: 1.pětka – Dominik S., David K., Tadeáš T., Bohdana M., Natálie S. a Agata B, 2.pětka – Adam K., Tomáš H., Berenika G., Nela Š., Jolana J. a Dominik H. Samotný vstup do zápasu se nám velmi povedl. Dobrým útokem a velmi kvalitní obranou jsme se velmi rychle ujali vedení 10:0 a naše první pětka odcházela ze hřiště za stavu 16:2. Druhá pětka taky zabojovala velmi dobře a stav po první čtvrtině byl v náš prospěch 22:8. V dalším průběhu zápasu jsme neustále navyšovali průběžné vedení v náš prospěch. Asi nejvíce se nám povedla 3. čtvrtina, kterou jsme vyhráli 24:4. Ve 4. čtvrtině dostali více prostoru méně vytěžovaní hráči, kteří se soupeřem popasovali také velmi dobře, byť jsme tuto čtvrtinu, jakou jedinou v celém dvojzápase, prohráli 16:19. Ale celkové poklidné vítězství nám už nemohlo uniknout.

výhra 10.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl - BVK Holice 69:24 (13:5 31:9 53:17)
David Kubíček - 14, Dominik Suchomel - 12, Tadeáš Tichý - 10, Jolana Jánová - 8, Adam Karlík - 6, Berenika Gultová - 5, Tomáš Hanuš - 4, Natálie Svobodová - 4, Dominik Hodek - 2, Bohdana Metyšová - 2, Nela Škeříková - 2, Agára Bártová - 0

Druhý zápas byl hodně podobný tomu prvnímu. Soupeři postupně docházely síly z důvodu menší rotace hráčů. My jsme změnili obránce dvou stěžejních hráčů soupeře a dařilo se nám ještě daleko lépe ubránit útok soupeře. Za celý zápas jsme ani v jedné čtvrtině nedostali vice jak 8 bodů.  V dobré náladě jsme se došli pro konečné vítězství.

V obou zápasech byla naše obrana lepší než nás útok. Obzvláště, jak jsem psal již výše, po tom, co jsme změnili naše obránce na dva klíčové hráče soupeře (hráč č.2 Dostál – ročník narození 2006, hraje tedy na „S“ a pak hráč č.30 Urbánek), se naše obrana ještě zlepšila. V útoku jsme dobře plnili taktické pokyny a dobře využívali naši výškovou převahu. Nutno však podotknout, že bychom měli dávat koše hned z prvního pokusu, někdy jsme museli vystřelit i třikrát. Místy jsme měli dosti nesmyslné střely ze střední a delší vzdálenosti, místo toho abychom šli do volného dvojtaktu nebo hráli 1na1. Samotná hra 1na1 je to, na čem bychom měli zapracovat, abychom byli ještě lepší. Je to dlouhodobý proces, ale pokud ho zvládneme dobře, tak odměna v podobě vyhrávaných zápasů nás nemine. Jinak celkově to bylo velmi pohodové nedělní odpoledne. Je vidět, že když se opravdu sejdeme všichni, tak z celého týmu je cítit dobrá nálada pramenící z toho, že celý tým se opírá jeden o druhého. Hráči si to užili a rodiče doufám taky. Já si to tedy užil. Takže všichni za 14 dní do Nové Paky!

Zobrazit celou zprávu
11.02.2019 Zbyněk Tichý

Minižáci U13A porazili v předehrávce hradecké lvice

PDF download
Po středeční dohrávce v Pardubicích si naši minižáci U13 nemohli moc odpočinout a hned v pátek je čekaly domácí zápasy s děvčaty z Hradce Králové. Z důvodu nemoci nebo odjezdu na hory jsme se sešli k utkáním pouze v šesti a v průběhu prvního zápasu dorazil ještě sedmý. Soupeřky pravidelně točily deset hráček, ale pozitivem je, respektive jedním z pozitiv je, že jsme neměli v zápase výraznější fyzický problém a zvládli jsme to uběhat docela v pohodě.
výhra 01.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl  - Sokol Nilfisk Hradec Králové 45:26 (15:2 22:8 34:18)
Ondřej Vomáčka - 19, Matěj Hanuš - 9, Šimon Vašek - 8, Kryštof Grujbár - 4, Michal Broulík - 3, Jakub Martiník - 2, Daniel Král - 0

Úvod zápasu byl zcela v naší režii a to především díky výborné obraně 1na1. První čtvrtinu jsme vyhráli 15:2 a tím položili základy pro naši výhru. Ve zbytku duelu se již hrálo vyrovnaněji a to i díky tomu, že soupeřky začaly při presinku zdvojovat na naší obranné polovině a ne vždy se nám to podařilo bez ztráty překonat.

výhra 01.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl  - Sokol Nilfisk Hradec Králové 59:31 (16:6 33:12 47:20)
Ondřej Vomáčka - 21, Michal Broulík - 11, Kryštof Grujbár - 10, Šimon Vašek - 7, Matěj Hanuš - 6, Jakub Martiník - 2, Daniel Král - 2

I první osmiminutovku druhého zápasu jsme měli pod kontrolou a vyhráli jí 16:6. Podařila se nám i druhá část, ve které jsme navýšili na poločasových 33:12 a i nadále byli lepším týmem. Poklidné utkání tak došlo v pohodě ke druhé výhře.

 

Obě utkání nesla podobné charakteristické znaky. Soupeřky nás trápily především dvěma činnostmi. Již zmiňované zdvojovaní a napadání naší rozehrávky, se kterým jsme si dokázali poradit se střídavým úspěchem. Ale je dobré si na toto vyzkoušet hrát. Druhým charakteristickým znakem Hradce v těchto zápasech byla snaha dostat míč na vyšší hráčky do vymezeného území, kde jsme museli svést mnoho soubojů o lepší pozici a v této činnosti jsme odvedli slušnou práci.

 

I v tomto duelu jsme, stejně jako v Pardubicích, drželi naši dlouhodobou filozofii a to sice hrát co nejvíce 1na1 a to jak v útoku, tak v obraně. Předvedli jsme velkou řádku pěkných akcí, když jsme dokázali mnohokrát soupeřky obejít a vytvořili jsme si dobrou střeleckou pozici. V této činnosti v našem týmu jasně vyčnívali Ondra Vomáčka a Matěj Hanuš, kteří mají driblink zvládnutý už celkem slušně. To však neznamená, že by už uměli driblovat... ještě je před nima veliké množství práce. Ještě trochu více práce je ale před zbytkem týmu, který musí především v letních měsících sám chodit trénovat ven na hřiště a na ball handlingu pracovat. Naučit se dobře ovládat míč je totiž základ a je to proces, který zabere mnoho desítek hodin.

Zobrazit celou zprávu
04.02.2019 Martin Šorf

Minižákyně U13B se trápily v útoku a prohrály se smíšeným týmem Týniště

PDF download
V pátek 1.2. jsme předehrávali zápas s Týništěm kvůli začínajícím jarním prázdninám. Nakonec se sešlo pouze sedm děvčat, preti kterým se postavila jedenáctka dětí z Týniště nad Orlicí. Již na první pohled bylo jasné, že dnes budeme bojovat s výraznou výškovou a fyzickou převahou soupeře. Ostatně je to dáno i věkem, protože z naší sedmičlenné sestavy byly jen dvě hráčky věkově kategorie U13, zbylých pět hraje soutěž minižactva U12.
výhra 01.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl "B" - SK Týniště nad Orlicí 20:57 (6:15 10:27 12:43)
Jolana Kolářová - 6, Bohdana Metyšová - 4, Nela Škeříková - 4, Denisa Hloušková - 2, Jolana Jánová - 2, Natálie Svobodová - 2, Agáta Bártová - 0

Oba zápasy měly téměř totožný průběh i charakteristické znaky. Hosté se prosazovali především díky svému fyzičnu a pod naším košem si dokázali nepřesné střely často doskočit a úspěšně zakončili třeba až na pátý pokus. Jinak naše práce v obraně nebyla zase tak špatná, ale na doskoku prostě výška hraje zásadní roli a tu náš tým bohužel nemá, doufejme, že zatím nemá.

V útoku jsme se jen těžko dostávali pod koš i díky odstupování soupeře do vymezeného území. Když už jsme si nějakou dobrou pozici vypracovali, tak jsme jí většinou nedokázali proměnit. Úspěšnost střelby byla opravdu velmi nízká. Druhý faktor, který nás v útoku srážel, tak to byly naše ztráty. Přestože hosté nebránili nějak moc aktivně, tak jsme při rozehrávce ztratili velké množství míčů, především ze špatných přihrávek.

Pozitivně mě holky překvapily v tom, jak zvládly zápas kondičně. Přestože jsme neměli moc možností na střídání, tak v žádný moment jsem na hráčkách neviděl, že by už některá nemohla.

výhra 01.02.2019 ADFORS Basket Litomyšl "B" - SK Týniště nad Orlicí 24:61 (7:12 10:28 15:41)
Jolana Kolářová - 9, Jolana Jánová - 5, Bohdana Metyšová - 4, Nela Škeříková - 4, Denisa Hloušková - 2, Agáta Bártová - 0, Natálie Svobodová - 0

Ve druhém zápase jsme dělali individuální statistiku všem hráčkám, na což běžně týmy zvyklé nejsou. Níže je tedy tabulka se statistikou celého týmu, což může být zajímavé zpestření.

Vypíchnul bych 3 čísla. Prvním jsou útočné doskoky Týniště, jak jsem již zmiňoval v úvodu článku. Ve druhém zápase si hosté doskočili pod naším košem 49 míčů, což je obrovské číslo. Celkem 35 ztrát v zápase je moc, obzvlášť když řada z nich byla hodně zbytečných a nevynucených. A posledním zajímavým ukazatelem je procento úspěšnosti naší střelby z pole. Na koš soupeře jsme vystřelili 64 pokusů, ale pouze 9 propadlo košem. To je úspěšnost pouhých 14%. A to se nejednalo jenom o střelbu z delší vzdálenosti, ale i z vymezeného území nebo z dvojtaktu. Na přesnosti střelby musí každá hráčka určitě zapracovat.

 

Statistiky ze 2. zápasu:

Zobrazit celou zprávu
03.02.2019 Martin Šorf

Minižáci U13 byli v Pardubicích vícemistrovi republiky vyrovnaným soupeřem

PDF download
K odloženým zápasům cestovali naši minižáci ve středu 30. ledna do Pardubic, kde se utkali s lídrem tabulky a loňskými vícemistry republiky v této kategorii. Nečekal nás tedy vůbec snadný úkol a o to větší radost máme z naší hry a z toho, že jsme po oba zápasy dokázali s favoritem držet krok.
výhra 30.01.2019 BK Synthesia Pardubice kval. - ADFORS Basket Litomyšl  52:42 (12:15 24:26 42:34)
Jonáš Brýdl - 10, Šimon Vašek - 7, Ondřej Vomáčka - 7, František Tupec - 6 (+9 doskoků), Vojtěch Tupec - 6, Matěj Hanuš - 4, Kryštof Grujbár - 2, Michal Broulík - 0, Lukáš Pavliš - 0

První čtvrtinu jsme dokonce vyhráli 15:12 a v úvodu druhé vedli brzy 19:12. Domácí čtyřmi koši v řadě přehoupli vedení na svoji stranu, ale v poločase jsme byli o koš stále lepší my. Třetí perioda byla z naší strany nejméně povedená, prohráli jsme jí 8:18 a tím se rozhodlo i o vítězi zápasu.

výhra 30.01.2019 BK Synthesia Pardubice kval. - ADFORS Basket Litomyšl  56:40 (16:12 24:21 38:30)
Jonáš Brýdl - 10, Šimon Vašek - 8, Ondřej Vomáčka - 8 (+9 doskoků), František Tupec - 6, Kryštof Grujbár - 3(+7 doskoků - všechny útočné), Michal Broulík - 2, Matěj Hanuš - 2, Lukáš Pavliš - 1, Vojtěch Tupec - 0

Druhý zápas byl stejně jako ten první velmi vyrovnaný především v prvním poločase, po které jsme prohrávali 21:24. Ve druhé půli už našim trochu došel dech, přecijenom prostoru pro odpočinek jsme v užší sestavě mnoho neměli. Navíc jsme neproměnili několik jasných příležitostí a tak jsme prohráli i druhé utkání.

 

Obě utkání byla velmi podobná a to nejenom ve skóre, ale především předváděnou hrou. My jsme již tradičně chtěli hrát co nejvíce 1na1 a to jak v obraně, tak v útoku. Přestože jsme dvakrát prohráli, tak se nebojím říci, že jsme ve hře jeden proti jednomu nebyli rozhodně horší, spíše naopak. V postupném útoku Pardubic jsme dokázali být velmi odolní v soubojích a nedali domácím příliš mnoho snadných střel. V lichých čtvrtinách jsme dostali několik košů z vymezeného území od nejvyššího hráče soupeře, na kterého jsme opravdu neměli jak dosáhnout. Řada kašů pak také praměnila z rychlých protiútoků, kterými Pardubice trestaly naše ztráty.

 

Na naší útočné polovině jsem s výkonem kluků velmi spokojen. Často jsme dokázali obejít soupeře a vypracovat si dobrou střeleckou pozici. Basketbal v tomto věku je především o tom naučit se hrát 1na1 a v této činnosti jsme dnes obstáli a několikrát kluci předvedli opravdu povedené nájezdy a akce.

Tento výsledek a výkon nás doufejme namotivuje do další práce, protože jsme stále na začátku našeho procesu, procesu stát se dobrými hráči.

Zobrazit celou zprávu
31.01.2019 Martin Šorf

Kadeti doma s Vysokým Mýtem prohráli i vyhráli.

PDF download

Oba zápasy měly velmi vyrovnaný průběh a náš větší počet ztrát v prvním zápasu rozhodl o výhře soupeře. V druhém zápasu jsme ztrát udělali o polovinu méně a zápas vyhráli.

výhra 26.01.2019 ADFORS Basket Litomyšl - Sokol Vysoké Mýto 48:59 (16:12 27:28 44:44)
Tomáš Candrák - 21, Arsenij Bobryshev - 10, Matěj Martiník - 6, Filip Suchomel - 5, Daniel Seidl - 4, Matěj Sádovský - 2, Vilém Havran - 0

Do prvního zápasu jsme vstoupili super střelecky. V první čtvrtině jsme dali čtyři trojky a tuto část vyhráli 16:12. První čtyři koše, v pořadí koš, trojka, koš, trojka nastřílel T. Candrák. Druhá čtvrtka už tak dobrá nebyla a vyhrál ji soupeř prakticky stejným rozdílem 11:16. Ve třetí části se hra vyrovnala úplně a po třiceti minutách byl stav 44:44. V poslední čtvrtině jsme bodově úplně propadli, dali jen čtyři body. Celkem jsme v zápasu udělali 29 ztrát.

výhra 26.01.2019 ADFORS Basket Litomyšl - Sokol Vysoké Mýto 49:42 (12:14 26:24 39:34)
Matěj Sádovský - 15, Vilém Havran - 12, Arsenij Bobryshev - 9, Daniel Seidl - 7, Matěj Martiník - 4, Filip Suchomel - 2, Tomáš Candrák - 0

Druhý zápas začal lépe soupeř a vyhrál úvodní čtvrtinu 14:12. My jsme v této čtvrtině nedělali ztráty, ale také jsme za prvních pět minut dali jen jeden koš. V této čtvrtině jsme pro zranění kotníku ztratili T. Candráka a do konce zápasu dohrávali v šesti hráčích. Ve zbytku zápasu jsme se ujali vedení a udržovali si hubený čtyřbodový náskok. V tomto zápasu jsme udělali 15 ztrát.

Zobrazit celou zprávu
30.01.2019 Marek Martiník

Zrušení tréninků o jarních prázdninách!

PDF download

V termínu jarních prázdnin od 4. do 8. února se ruší všechny tréninky všech týmů. Užijte si volno a pokud jedete lyžovat, tak hlavně pozor na úrazy.

 

Je možnost mít spojený trénink v městské haly v úterý 5.2. od 18:00. Kdo byste o tento trénink měli zájem, dejte mi vědět pomocí sms zprávy do konce tohoto týdne!

 

Zobrazit celou zprávu
29.01.2019 Martin Šorf
Zavřít
NOMINACE

DŮLEŽITÉ
Členské příspěvky na sezonu 2023/2024

 

Prosíme o uhrazení 2. platby do 28. února 2024!



BA Young Diamonds
BA Young Diamonds

BK Ústí nad Orlicí
BK Ústí nad Orlicí

Cheerleading Litomyš
Cheerleading Litomyš

Návštevy
celkem: 210 979
tento rok: 7 511
tento měsíc: 400
tento týden: 96
dnes: 0
online: nahravam