Články - Muži

Muži na favority doma nestačili, ale za výkon se stydět rozhodně nemusí!

PDF download

Další dva domácí zápasy odehráli naši muži proti silným soupeřům, v neděli dokonce proti aktuálně vedoucímu týmu soutěže. Píšu sice naši muži, ale výstižnější by bylo říci družstvo mužů, neboť v sobotu z 9 hráču byli 4 kadeti a 2 junioři. V neděli naše sestava trochu prořídla a z pouhých 7 hráčů byli 3 opět ještě v mládežnickém věku.

Naši mladíci měli sice občas přehnaný respekt ke zkušeným soupeřům, ale rozhodně byli pro tým přínosem, což se promítlo i do střelecké listiny.

 

výhra 05.03.2022 ADFORS Basket Litomyšl - Kanonýři Josefov 55:73 (17:17 31:40 45:63)
Tomáš Kotěra - 11, Adam Kubíček - 11, Ondřej Berlan - 8, Kryštof Grujbár - 6, Ondřej Vomáčka - 6, Matěj Sádovský - 6, Tomáš Candrák - 4, David Jiruše - 3, Tomáš Sedláček - 0

 

 

V zápase s Josefovem se střetnuli dvě zcela odlišné strategie. Naší taktikou bylo hrát aktivní celoplošnou obranu a využívat rychlosti a pohyblivosti v útoku. Naopak hosté disponující řadou vysokých a statných hráčů se snažili dostat míč do blízkosti koše. Nakonec slavila úspěch zkušenost, když soupeř vyhrál 2. a 3. čtvrtinu shodně 23:14. V první a poslední periodě jsme drželi krok a těchto 20 minut skončilo remízou.

 

 

výhra 06.03.2022 ADFORS Basket Litomyšl - BK Bizoni Náchod 67:80 (16:23 35:44 53:66)
Ondřej Vomáčka - 16, Ondřej Berlan - 14, Matěj Sádovský - 11, Kryštof Grujbár - 8, David Jiruše - 8, Marek Martiník - 6, Tomáš Kotěra - 4

 

Proti jednomu z hlavním favoritů na vítězství v celé soutěži jsme odehráli výborné utkání a defacto celý zápas jsme s Náchodem drželi krok, přestože jsme hráli ve značné oslabené sestavě a pouze v 7 hráčích. Vše jsme ale nahradili bojovností a konečně jsme měli i slušnější procento v zakončení našich střel. Proti zónové obraně soupeře jsme dokázali dobře pohybovat míčem a vytvářet si otevřené střelecké pozice.

Ještě 14 minut před koncem jsme prohrávali pouze 50:53 V následujících minutách ale trefili hosté hned 8 přesných trojek a odskočili na rozdíl až 18 bodů, čímž definitivně rozhodli o svém vítězství.

 

Oba duely jsme sice prohráli, ale za náš výkon se rozhodny stydět nemusíme, ba naopak. Potrápili jsme dva favority a to v sestavě plné mladíků. Mohl by to být příslib lepších let pro tým mužů :-).

Zobrazit celou zprávu
09.03.2022 Martin Šorf

Muži mají další prohru, ale za výkon ve Vysokém Mýtě se stydět nemusí!

PDF download

Jediný zápas čekal na naše muže o tomto víkendu a bylo jím derby ve Vysokém Mýtě. Soupeř opírající se o hru dvou výrazných pivotmanů se letos pohybuje v popředí tabulky. My jsme se na zápas bohužel vypravili s jediným pivotmanem, neboť pro Nikitu Egorova skončila po čtvrtečním zranění letošní sezona.

 

výhra 20.02.2022 Draci Vysoké Mýto - ADFORS Basket Litomyšl 73:63 (17:13 36:26 54:45)
Filip Suchomel - 23, Martin Šorf - 9, Ondřej Berlan - 8, David Jiruše - 6, Tomáš Candrák - 5, Matěj Sádovský - 4, Martin Tomik - 4, Tomáš Kotěra - 3, Vojtěch Pecháček - 1, Tomáš Sedláček - 0

 

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a po pár minutách vedli 10:5. Poté však domácí vsítili 8 bodů v řadě a strhli vedení na svoji stranu. Naštěstí se ale velký nápor nekonal a tak jsme do šaten odcházeli s hratelnou 10 bodovou ztrátou.

Ve třetí čtvrtině se nejprve náše manko vyšplhalo až na 16 bodů 34:50, ale poté jsme na přelomu 3. a 4. periody zaznamenali úsek 26:8 a najednou jsme byli 5 minut před koncem ve vedení o dva body 60:58. Ve zbytku zápasu jsme bohužel trefili jedinou střelu a naopak domácí několikrát skórovali přes své pivotmany a tak se překvapení nekonalo.

Zobrazit celou zprávu
20.02.2022 Martin Šorf

Muži v dohrávce nestačili na favorizovaný Josefov!

PDF download

V pátek večer nás čekala další z mnoha dohrávek Východočeské ligy mužů, tentokrát v Josefově. Domácí velmi zkušený a dobře rostlý soupeř je aktuálně 5. nejlepším týmem soutěže, takže o favoritovi bylo jasno.

V dresu mužů se poprvé představil Tomáš Folta, který ve své premiéře určitě nezklamal a ukázal, že bude pro tým posilou.

 

výhra 11.02.2022 Kanonýři Josefov - ADFORS Basket Litomyšl 92:65 (26:13 46:38 67:52)
Tomáš Folta - 17, Nikita  Egorov - 16, Matěj Sádovský - 12, Martin Šorf - 10, Vojtěch Pecháček - 6, David Jiruše - 2, Martin Tomik - 2, Tomáš Kotěra - 0

 

Vstup do utkání vyšel lépe domácím, kteří brzy vedli 11:2 a i nadále na hřišti dominovali. Ve 14. minutě už svítil na tabuli stav 35:13 a byli jsme na ručník. Poté jsme ale začali lépe bránit a zpřesnuli hru v útoku. Když na konci poločasu trefil 2 trojky Matěj Sádovský, tak jsme do šaten odcházeli už pouze s 8 bodovou ztrátou.

Jak jsme skončili první půli, tak jsme začali i tu druhou a po 7 bodech v řadě bylo skóre najednou jen o jediný bodík 46:45 a za minutu dokonce bylo srovnáno 48:48! Na tento výborný úsek jsme bohužel nedokázali ve zbytku utkání navázat a iniciativu přebrali opět domácí, kteří postupně získali zase poklidné vedení a zápas dovedli do vítězného konce.

Zobrazit celou zprávu
12.02.2022 Martin Šorf

Muži nezvládli koncovku s Trutnovem a mají další prohru!

PDF download

Po zrušení sobotního zápasu z důvodu karantény v týmu Turnova čekal na naše muže pouze jeden víkendový duel.

Vstup do utkání vyšel lépe soupeři, který rychle vedl 8:2 a první čtvrtinu vyhrál 18:8. Ve druhé části se hra vyrovnala a my se začali konečně více prosazovat v útoku. V poločase jsme stále ještě ztráceli 7 bodů, ale toto manko se nám podařilo smazat ve třetí periodě, kterou jsme vyhráli 23:13 a do závěrečné čtvrtiny šli s vedením 48:45. Asi 90 vteřin před koncem byl stav nerozhodný 58:58 a v tu chvíli jsme nechali hosty si opakovaně doskočit své neúspěšné střely a nejlepší hráč soupeře poté trefil trojku, která se ukázala jako rozhodující.

Tato prohra nás hodně mrzí, protože na vítězství jsme určitě měli. Další pokus jak vylepšit zatím velmi nelichotivou bilanci budeme mít již tento pátek v Josefově v dohrávce odloženého zápasu.

 

výhra 06.02.2022 ADFORS Basket Litomyšl - BK Loko Trutnov  60:64 (8:18 25:32 48:45)
Filip Suchomel - 26, Nikita  Egorov - 11, Tomáš Candrák - 8, Matěj Sádovský - 7, Ondřej Berlan - 5, Tomáš Kotěra - 3, Martin Šorf - 0, David Suchomel - 0
Zobrazit celou zprávu
11.02.2022 Martin Šorf

Muži v dohrávce favorizovaný Náchod nezaskočili!

PDF download

Na další dohrávku odloženého podzimního zápasu jsme se vydali v pátek večer do Náchoda. Utkaly se dva týmy s bilancí 9-1, avšak s drobným rozdílem... Náchod měl na kontě 9 výher a 1 prohru a my naopak 9 proher a jediné vítězství :-(.

Už při rozcvičení bylo patrné, že podmínky v místní hale nejsou příliš příznivé. Velmi slabé osvětlení, dřevěné desky a pevné obroučky už se také moc nevidí. K tomu, alespoň za mě, dost kluzký míč. To vše se mohlo podepsat na naší poměrně nízké útočné produkci, ze který se vymykal pouze 28 bodový výkon Filipa.

 

výhra 14.01.2022 BK Bizoni Náchod - ADFORS Basket Litomyšl 80:54 (24:17 37:32 64:38)
Filip Suchomel - 28, Martin Šorf - 11, Tomáš Kotěra - 8, Vojtěch Pecháček - 4, Matěj Sádovský - 2, Tomáš Candrák - 1, Ondřej Berlan - 0, Nikita  Egorov - 0, Tomáš Sedláček - 0, Martin Tomik - 0

 

První půle byla z naší strany vydařená a v útoku nás držel 18 body Filip Suchomel, který se prosazoval jak při střelbě za tři, tak i z nájezdů. Poločasové skóre 37:32 bylo dost příznivé, ale naše naděje vzaly za své v průběhu třetí čtvrtiny, která se nám hrubě nevydařila. Domácí trafily několik těžkých střel, včetně trojek o desku, a to je dostalo do sedla a nás naopak dost srazilo. V obraně jsme často propadli a v útoku jsme nebyli schopni proměnit skoro nic. Tuto desetiminutovku Náchod vyhrál 27:6 a tím rozhodl o svém vítězství.

Zobrazit celou zprávu
15.01.2022 Martin Šorf

Muži v dohrávce nestačili na favorizovaný Turnov

PDF download

Tuto neděli dohrávali muži odložený zápas proti nejlepšímu celku soutěže Turnovu. Chyběla řada hráčů, tudíž jsme vyjeli pouze v sestavě o sedmi mužích, a to proti jedinému neporaženému týmu soutěže. Když jsme vstoupili do haly, přejel nám mráz po zádech při pohledu na sestavu domácích. Už od první chvíle bylo jasné, že jdeme do dnešního zápasu v roli outsidera. Náš cíl byl jasný, nezranit se a neudělat velkou ostudu.

 

výhra 21.11.2021 TJ Turnov - ADFORS Basket Litomyšl 75:65 (17:14 40:27 61:42)
Ondřej Berlan - 25, Martin Kopecký - 15, Matěj Sádovský - 13, Nikita  Egorov - 4, Tomáš Kotěra - 4, Martin Tomik - 4, Ladislav Zendulka - 0

 

Hned od úvodního rozskoku jsme však dominovali v jedné věci, a to chutí předvést ten nejlepší výkon. Jak jistě většina z vás ví, tak basketbal není jenom o číselných statistikách, jakou jsou například body či doskoky, ale i o nepsaných, kterými je chuť a touha po vítězství. Po celý zápas jsme byli vyrovnanými soupeři. Přestože nás bylo málo, tak jsme bojovali a dokázali se dostat do rychlých protiútoků. Díky nerozvážné hře a kolikrát až nesmyslným střelám, které bychom si za účasti našich trenérů nikdy nedovolili, jsme se udržovali za protihráči na dosah ruky. Avšak absence trenérů se projevila v poslední minutě, kde chyběla taktičnost a prozíravost. Necelou minutu před koncem jsme díky vstřelenému koši s faulem dokázali rozdíl snížit na pouhých 5 bodů. Ale od té doby se nám již nepovedlo skórovat a zápas nakonec skončil dvouciferným bodovým rozdílem. Podařilo se nám až do posledních minut vzdorovat proti nejlepšímu týmu soutěže, a to jen s pouhými 7 hráči. Díky tomu jsme odjížděli s hlavou vzpřímenou a úsměvem na tváři, protože tento víkend jsme předvedli nejlepší zápas této sezóny.

Zobrazit celou zprávu
22.11.2021 Matěj Sádovský

Muži na úvod sezony těsně prohráli derby!

PDF download

Poslední soutěžní zápas odehráli naši muži v říjnu 2020 ve Svitavách. Po necelém roce jsme se utkali opět s tímto soupeřem, tentokrát však na naší palubovce a v rámci prvního kola nového ročníku Východočeské ligy mužů. Naše sestava pro letošní sezonu čítá dvě nová jména, kterými jsou českotřebovský Vít Šiller a druhým je Filip Suchomel, který zde hrál již v mládeži, než odešel do pardubické Beksy, kde nyní nastupuje v extralize juniorů.

 

výhra 25.09.2021 ADFORS Basket Litomyšl - Basketbal TJ Svitavy  65:68 (16:18 26:36 51:47)
Martin Kopecký - 16, Martin Svojanovský - 16, Tomáš Candrák - 8, David Jiruše - 5, Tomáš Kotěra - 5, Vít Šiller - 4, Ondřej Berlan - 3, Filip Suchomel - 3, Martin Tomik - 3, Matěj Sádovský - 2, Nikita  Egorov - 0

 

Úvodní minuty zápasu byly hodně vyrovnané a občas i trochu nervózní. Bodů moc nepadalo a v šestnácté minutě byl stav 24:27.Pak ale hosté dali tři trojky v řadě a do poločasu jsme odcházeli s mankem 26:36. Naše ztráta po přestávce narostla až na 31:44. Poté ale začala fungovat naše zónová obrana, do které se soupeři nedokázali trefit z dálky a začali jsme snižovat. Povedla se nám skvělá bodová šňůra 20:0 a rázem jsme vedli 51:44. Do závěrečného dějství lépe vstoupili Svitavy, které si vzali zpět své vedení. I přes naši velkou snahu v závěru se nám bohužel poslední střelou nepodařilo vyrovnat a tak se z vítězství raduje soupeř. Náš kromě ztráty bodů mrzí i zranění Martina Svojanovského. Věříme, že bude brzy zase běhat jako mladík :-).

Zobrazit celou zprávu
27.09.2021 Martin Šorf
Zavřít
NOMINACE
Žáci U14 19.10.2024
BK VIVIDBOOKS Pardubice
město:Litomyšl
místo:Městská hala

sraz:16:15 v hale
začátek:17:00
konec: cca 18:45

sestava:
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Viet Long Doan
Josef Doležal
Martin Havel
Dominik Krejsa
Martin Nádvorník
Julián Pavlas
Radim Pecháček
Matyáš Peterka
Jakub Pokorný
Dominik Škraňka
Nicolas Dominik Sokol
Kryštof Suchomel
Jakub Tangishaka
Minižactvo U12 19.10.2024
BK Loko Trutnov
město:Trutnov
místo:Gymnázium
adresa:Jiráskovo nám. 325

sraz:7:15 u Kubíka
začátek:9:30 a 11:15
návrat: cca 14:30

sestava:
Josef Fengl
Žáci U14 20.10.2024
BK VIVIDBOOKS Pardubice
město:Pardubice
místo:Hala Dukla
adresa:V Ráji 311

sraz:10:15 u Kubíka
začátek:12:00
návrat: cca 15:00

sestava:
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Viet Long Doan
Josef Doležal
Martin Havel
Štěpán Hýrek
Dominik Krejsa
Kryštof Kühn
Martin Nádvorník
Radim Pecháček
Matyáš Peterka
Dominik Škraňka
Nicolas Dominik Sokol
Kryštof Suchomel
Jakub Tangishaka

DŮLEŽITÉ
ROZPIS ZÁPASŮ 24/25

Předběžný rozpis zápasů všech týmů v sezoně 2024/2025:

Lékařská prohlídka na sezonu 2024/2025

Prosíme všechny rodiče, aby si stáhli formulář na zdravotní prohlídku syna/dcery a nechali potvrdit lékařem.

Vyplněné a potvrzené formuláře prosím předejte svému trenérovi do začátku soutěže!

Členské příspěvky na sezonu 2024/2025

 

Prosíme o uhrazení 1. platby do 10. října 2024!

 



BA Young Diamonds
BA Young Diamonds

BK Ústí nad Orlicí
BK Ústí nad Orlicí

Draci Vysoké Mýto
Draci Vysoké Mýto

Návštevy
celkem: nahravam
celkem rok: nahravam
jedinečný měsíc: nahravam
jedinečný týden: nahravam
jedinečný dnes: nahravam
online: nahravam