Zadejte e-mail k odběru novinek

Kadeti U17 si s chutí zastříleli a dvakrát výrazně překonali stovku!

PDF download

Po dvou výhrách v úvodním kole nad Vysokou nad Labem se ukázuje, že to byl zápas s jedním z mála těžkých soupeřů v soutěži. Ostatně dvě vysoké a jednoznačné výhry nad celkem z Pardubic to potvrdily, stejně jako výsledky dalších duelů.

S těmito chlapci jsme měli ambici hrát ligu kadetů, ale předčasně ukončená sezona a situace kolem koronaviru zrušila kvalifikace a tak nám nezbylo nic jiného, než nastoupit do Nadregionální ligy, kde se ale musíme připravit na to, že budeme některé soupeře přehrávat opravdu rozdílem třídy. Rozhodně ale nelítáme v oblacích a víme, že naše hra má stále mnoho nedostatků a na jejich odstranění se dá pracovat v každém zápase.

 

výhra 04.10.2020 ADFORS Basket Litomyšl - SŠB Pardubice 121:30 (30:8 59:17 83:21)
Michal Ropek - 25 (+9 doskoků a 5 asistencí), Petr Černý - 18 (+6 doskoků a 7 zisků), Kryštof Grujbár - 12 (+7 doskoků), Tomáš Sedláček - 11 (+8 zisků), Adam Švanda - 11 (+6 doskoků), Jonáš Brýdl - 10 (+5 zisků), Adam Kubíček - 10 (+5 zisků), Vojtěch Tupec - 9 (+6 zisků), František Tupec - 6 (+6 zisků), Ondřej Vomáčka - 4 (+5 zisků), Matěj Hanuš - 3, Daniel Král - 2

Od prvních minut bylo jasné, jakým směrem se budou dnešní duely ubírat. Díky aktivní obraně a snadným košům jsme po 4 minutách vedli 19:2. Soupeř měl problém dostat se na útočnou polovinu a často jsme i díky aktivnímu zdvojování dokázali získat rychle míč, ostatně zaznamenali jsme přes 50 zisků, což nám dávalo mnoho snadných zakončení. V útoku se dokázali prosadit všichni hráči a hned sedm borců zaznamenalo dvouciferný počet bodů, což svědčí dobrém pohybu míče.

 

výhra 04.10.2020 ADFORS Basket Litomyšl - SŠB Pardubice 137:41 (41:10 83:12 110:23)
Petr Černý - 29 (+11 doskoků a 10 zisků), Adam Kubíček - 19 (+7 zisků a 6 asistencí), Adam Švanda - 19 (+5 doskoků), Jonáš Brýdl - 14 (+6 zisků), Vojtěch Tupec - 11, Daniel Král - 9 (+6 zisků), Kryštof Grujbár - 8 (+6 doskoků), Michal Ropek - 8 (+7 doskoků a 5 asistencí), Tomáš Sedláček - 8, Ondřej Vomáčka - 8, Matěj Hanuš - 2, František Tupec - 2

I ve druhém utkání byla zjevná naše dominance, což ukazuje podobné skóre. I nadále jsme točili dvě pětky, takže si všichni hráči zahráli podobné množství minut. V útoku jsme neměli větším problémy se prosadit a naše celoplošná presingová obrana byla pro hosty stále velkým problémem.

V tomto utkání bych vyzdvihl výkon Petra Černého, který dokázal využít efektivně své fyzické dispozice a zaznamenal triple-double za 29 bodů, 11 doskoků a 10 zisků. Dobrý kolektivní výkon ale podali úplně všichni hráčí a zadařilo se dnes i Danovi Královi, který dal pěkných 9 bodů.

V obou zápasech zaslouží kluci pochvalu i za střelbu trestných hodů, když jsme proměnili 26 z 37 střel, což znamená výbornou úspěšnost 70%.

Za dva týdny pojedeme k prvním venkovním zápasům do Svitav, kde nás čeká zajisté mnohem houževnatější soupeř.

Zobrazit celou zprávu
05.10.2020 Martin Šorf

Ženy mají první druholigovou výhru, přehrály doma Žďár!

PDF download

Po třech týdnech jsme opět hostili Vlčice ze Žďáru nad Sázavou. Tentokrát to bylo už v rámci prvního domácího zápasu 2. ligy žen a měli jsme soupeřkám co vracet. Vždyť z poháru nás vyřadily výhrou o jediný bod.

Do zápasu nenastoupilo v našem dresu pět absentujících hráček, většinou kvůli zranění nebo karanténě :-(. V takovýchto momentech se ukazuje, jak je dobré mít širší kádr. Do duelu jsme šli tedy s devítim hráčkami a svoji premiéru za ženy si odbyla naše nejmladší hráčka Natka Čerebová. Co mi ale dělalo vrásky, to byla naše výška. Měli jsme sice tři pivotmanky, ale zbytek byly defacto rozehrávačky, vzrůstem určitě.

 

výhra 03.10.2020 ADFORS Basket SECCON Litomyšl - Vlčice Žďár 61:50 (19:5 31:16 47:32)
Tereza Hánělová - 17, Tereza Fekarová - 11, Tereza Roubová - 11, Gabriela Liberdová - 7, Natálie Čerebová - 6, Sabina Hartmanová - 4, Tereza Jochová - 3, Klára Krejčí - 2, Viktorie Jakubcová - 0

Vstup do utkání nám vyšel parádně. V obraně jsme si dokázali dobře vypomáhat a v útoku se nám dařilo především při střelbě z pole. Výsledkem toho bylo naše vítězství v první čtvrtině 19:5. I nadále pokračoval z naší strany výborný výkon a v 15. minutě jsme vedli již 29:10. Diváci v tu chvíli asi čekali, že to půjde už samo, ale ono se to trochu zadrhlo. Ostatně dalo se to očekávat, protože nám to v útoku padlo skoro všechno a naopak soupeřky se nemohly trefit. Hra se tedy vyrovnala, nicméně stále jsme byli o nějakých 15 bodů vepředu, což byl i náš poločasový náskok.

Po vyrovnané třetí periodě vstoupily do posledního dějství lépe soupeřky, které se i díky třem trojkám dotáhli na sedmibodový rozdíl 52:45. Pak ale trefila svoji pátou trojku v zápase Terka Hánělová a v zápětí dala trojku s faulem Tereza Fekarová a bylo rozhodnuto.

Dnes musím pochválit celý tým, který ukázal především velkou bojovnost na obranné polovině, kde musely holky svést mnoho tvrdých soubojů s urostlejšími soupeřkami. Ostatně 50 obdržených bodů je výborná vizitka naší defenzívy.

Hru dobře dirigovala Gabča Liberdová, která letos popvé neměla problémy s fauly :-), pod košem a ze šestek se prosazovala Terka Roubová a z perimetru to kromě Terky Hánělové padalo i dalším hráčkám. Sabina Hartmanová sváděla tvrdé boje pod košem, když bránila nejlepší hráčku soupeře, škoda jen, že se dnes tolik trápila v zakončení.

Za dva týdny budeme hostit Příbor a nováčka z Ostravy. S ohledem na aktuální opatření to ale bude buhožel bez diváků :-(. Tak nám držte palce alespoň na dálku!

Zobrazit celou zprávu
03.10.2020 Martin Šorf

Muži vstoupili do Východočeské ligy dvěma výhrami!

PDF download

Těsně před prvním hracím víkendem došlo v kádru mužů k podstatné změně, kterou bylo odhlášení B-týmů z přeboru. Důvodem tohoto kroku byl nedostatek hráčů, kteří se mohou pravidelně zapojit do soutěže. U některých mužů je z důvodu pracovních povinností či jiných důvodů nereálně účastnit se každého utkání a navíc někteří starší hráči nemohou absolvovat tak velkou zátěž jako mladí kluci. Navíc pendlování mezi oběma týmy mohou jen muži do 24 let, což je také značně omezující. Poslední kapkou pro toto rozhodnutí bylo zjištění, že Dominik Jiruše budu kvůli problémům s kolenem chybět asi většinu sezony, což je samozřejmě citelná rána pro naše áčko, kde měl být členem základní rotace. Všichni muži tedy budou napsaní na soupisku A-týmu, který díky tomu nebude mít problém odjet na každý duel v dostatečném počtu lidí. Navíc v termínech, kdy mělo hrát béčko domlouváme s našimi původními soupeři možnost sehrání přátelských utkání, takže se na zápasy B-týmu můžete těšit i nadále, byť to nebude formou mistráků, ale jen přáteláků.

Nyní už k zápasům A-týmu, které se o víkendu odehrály na palubovce Městské sportovní haly.

 

výhra 26.09.2020 ADFORS Basket Litomyšl - TJ Sokol BK Chrudim  88:70 (20:22 36:41 59:53)
Martin Svojanovský - 24, Stanislav Machalík - 17, David Jiruše - 10, Martin Kopecký - 10, Ondřej Berlan - 9, Martin Tomik - 5, Nikita  Egorov - 4, Tomáš Kotěra - 4, Pavel Peterka - 4, Matěj Sádovský - 1, Tomáš Candrák - 0

V prvním zápase jsme přivátali béčko Chrudimi, která v loňské nedokončené sezoně byla na posledním místě soutěže. My si rozhodně nemůžeme s nově složeným týmem dovolit nikoho podcenit, což se ukázalo i v tomto utkání. Chrudim se prezentovala sehranějším dojmem a naše obrana byla trochu chaotická a neurovnané. Hosté díky tomu zaznamenali několik snadných košů a volných trojek. V poločase jsme ztráceli 5 bodů při stavu 36:41. V šatně jsme si řekli co musíme zlepšit v defenzívě a naopak co funguje a nefunguje v útoku. Ve druhé půli to byl zcela jiný tým, který předváděl početnému publiku pohledný basketbal. Úvodní pětiminutovku třetí čtvrtiny jsme vyhráli 17:3 a ujali se slibného vedení. To jsme v závěrečné periodě ještě navýšili a mohli se radovat z premiérové výhry.

Střelecky nás v tomto duelu táhli především pivoti, když Martin Svojanovský zaznamenal 24 a Standa Machalík 17 bodů. Z perimetru je doplnili především desetibodoví David Jiruše s Martinem Kopeckým a s 9 body Ondra Berlan. Co se nám dnes ale vůbec nedařilo, to byly trestné hody, když jsme proměnili jen 12 z 26 pokusů!

 

výhra 27.09.2020 ADFORS Basket Litomyšl - TJ Tesla Pardubice "B" 85:73 (26:23 47:38 74:63)
Martin Svojanovský - 40, Matěj Sádovský - 11, Ondřej Berlan - 7, David Jiruše - 7, Tomáš Kotěra - 6, Martin Kopecký - 4, Stanislav Machalík - 4, Martin Tomik - 4, Nikita  Egorov - 2, Tomáš Candrák - 0, Pavel Peterka - 0

V neděli přijel nováček soutěže a další béčko druholigového týmu, Tesla Pardubice B. Jedná se o hodně mladý tým, který má ve svém středu kluky v rozmezí 17 - 22 let. Věděli jsme tedy, že budeme mít problém s rychlostí a pohybem soupeře. Naopak naší výhodou měla být převaha v podpošovém prostoru, kde hosté neměli klasického pivota. Toho dokázal využít Martin Svojanovský, který se rozehrál k neskutečnému výkonu a zatížil konto soupeře 40 body! Hned 20 z nich dal už v první čtvtině, kterou jsme ale vyhráli o jediný koš 26:23, když nás soupeř ničil nájezdy do vymezeného území, které jsme vůbec nestíhali pokrýt. Ve druhé čtvrtině jsme už bránili chytřeji a začali si pomalu budovat náskok, který byl v poločase 47:38.

Na konci třetího dějství se naše vedení vyšplhalo až na 15 bodů při stavu 70:55. Na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny ale hosté zaznamenali 4 úspěšné trojky a navíc jsme se nemohli trefit do zónové obrany a rázem jsme vedli jen 76:70. Naštěstí nás po několika minutých střelách uklidnila trojka Davida Jirušeho a tak se drama nekonalo.

 

Máme za sebou úspěšný vstup do soutěže, ale rozhodně nepropadáme přehnanému uspokojení. Jsme si vědomi, že naše hra má ještě mnoho nedostatků a pří vší úctě k našim víkendovým soupeřům... čekají nás v dalších kolech mnohem náročnější duely.

Na závěr ještě poděkování našim fanouškům, kteří si obnovenou premiéru mužů nenechali ujít v hojném počtu a vytvořili výbornou atmosférů.

Zobrazit celou zprávu
29.09.2020 Martin Šorf

Žáci U15 si na úvod soutěže s chutí zastříleli!

PDF download

V letošní sezoně hrají naši starší žáci v Nadregionální lize žáků U15 v jihomoravské skupině. Čeká nás tedy dlouhé cestování, ale na druhou stranu se potkáme s novými soupeři, se kterými jsme ještě nehráli. Jedním takovým byl i náš nedělní protivník z Podolí u Brna. Soupeř je složen převážně z mladších hráčů a již při rozcvičení bylo vidět, že budeme mít jasnou fyzickou i technickou převahu, což se ostatně potvrdilo v obou zápasech a skóre je toho důkazem.

 

výhra 27.09.2020 ADFORS Basket Litomyšl - SK Renocar Podolí 121:76 (34:13 67:28 91:54)
Hugo Lejsek - 24 (+11 doskoků), Jonáš Brýdl - 22 (+9 zisků), Milan Tobiška - 22 (+7 doskoků), Michal Broulík - 15, Kryštof Grujbár - 10 (+11 doskoků), Matěj Hanuš - 8, Dominik Suchomel - 6, Ondřej Bílek - 4, Ivan Jetmar - 4, David Kubíček - 4 (+8 doskoků), Lukáš Pavliš - 2

 

výhra 27.09.2020 ADFORS Basket Litomyšl - SK Renocar Podolí 139:42 (32:18 62:31 89:33)
Jonáš Brýdl - 34 (+6 zisků), Hugo Lejsek - 27 (+10 doskoků), Ondřej Bílek - 22 (+6 asistencí), Milan Tobiška - 16, Dominik Suchomel - 12, David Kubíček - 10 (+17 doskoků), Michal Broulík - 8, Kryštof Grujbár - 6 (+9 doskoků), Matěj Hanuš - 2, Ivan Jetmar - 2, Lukáš Pavliš - 0

 

Těžko k průběhu obou zápasů psát něco bližšího, konečné výsledky vypovídají o všem. My jsme v obou zápasech točili pravidelně dvě pětky v polovině čtvrtiny a každý hráč tak dostal podobnou zátěž. V útočné fázi jsme neměli problém se prosadit z nájezdu, i když občas jsme stříleli trochu laxně a některé jasné pozice neproměnili. Na obranné polovině jsme se v prvním zápase moc nepředřeli, o čemž vypovídá 76 obdržených bodů. Ve druhém zápase jsme už bránili s větší intenzitou, což se podepsalo i pod vyšším rozdílem ve skóre.

Zobrazit celou zprávu
29.09.2020 Martin Šorf

Minižactvo U11 na úvod sezóny porazilo Studánku Pardubice!

PDF download
V prvních zápasech nové sezóny přivítalo nejmladší soutěžní družstvo na své palubovce dívčí tým BK Studánka Pardubice.
výhra 27.09.2020 ADFORS Basket Litomyšl - BK Studánka Pardubice  69:58 (18:10 38:26 52:44)
Dominik Hodek - 20, Jakub Auxt - 18, Dominik Škrabánek - 12, Štěpán Lebeda - 9, Lukáš Fišer - 6, Jozef Petrík - 4, Maxmilián Chadima - 0, Laura Gazsóová - 0, František Pokorný - 0

Do poloviny první čtvrtiny jsme se s Pardubicemi přetahovali o jednotlivé koše. Soupeřky se od začátku ukázaly jako dobrý a technicky připravený tým. Zvládaly dobře střelbu i obranu. Jen občas ztrácely míče chybami při driblinku. Po vystřídání ve 4. minutě se nám podařilo dát šňůru košů. Vytvořené malé vedení jsme nakonec udrželi až do konce zápasu. S komfortem tohoto menšího náskoku jsme se od 2. čtvrtiny věnovali hlavně zlepšování vlastní hry. Pracovali jsme na správném postavení obránce, rychlém návratu do obrany a rozestoupení v útoku pro nájezdy do koše. Bohužel jsme se velmi často nechali oklamat pohybem soupeřek od koše a neuměli včas zareagovat na náběh pod koš, proto jsme dostali mnoho jednoduchých košů. Na druhou stranu jsme také předvedli spoustu pěkných útočných akcí.

 

výhra 27.09.2020 ADFORS Basket Litomyšl - BK Studánka Pardubice  59:50 (12:14 21:24 43:35)
Dominik Hodek - 18, Jakub Auxt - 13, Štěpán Lebeda - 10, Lukáš Fišer - 8, Dominik Škrabánek - 6, Jozef Petrík - 4, Maxmilián Chadima - 0, Laura Gazsóová - 0, František Pokorný - 0

Druhý zápas měl od počátku dramatičtější průběh. Studánka hrála mnohem bojovněji a pomáhala si často fauly při našich dvojtaktech. Za první poločas jsme házeli 12 trestných hodů, ze kterých jsme proměnili pouze 1! V celém zápase jsme měli bilanci 3 koše z 20 nařízených. Po přestávce jsme na soupeřky vlétli a předvedli vynikající pressing při vyhazování z autu. Díky vynikající obraně a pohotovému útoku jsme uhráli šňůru 7 košů v řadě a o stejný počet bodů vedli. Po vystřídání začala přebíhaná od jednoho koše ke druhému. Ani jeden tým pořádně nebránil, ani si netvořil akce postupným útokem. Na začátku poslední části Studánka předvedla několik pěkných uvolnění bez míče a jednoduchými koši stáhla náskok na 3 body. Při našich útocích jsme pouze slepě najížděli a z dálky odhazovali pokusy o dvojtakt. 5 minut před koncem jsme se vzpamatovali, rozehráli jsme v klidu několik akcí a 2 minuty před koncem bylo rozhodnuto. Litomyšl si došla k druhému vítězství.

 

První soutěžní prověrka s kvalitním a bojovným soupeřem nám ukázala, že nemáme vůbec špatný tým. Určitě je ale také co zlepšovat. Za domácí úkol si zapisujeme bránění náběhů, kroky před driblinkem a střelbu šestek.

Zobrazit celou zprávu
29.09.2020 Zdeněk Hodek

Kadeti U17 zahájili Nadregionální ligu vítězně!

PDF download

Chlapci, kteří hráli vloni extraligu žáků U15 poskočili již do kategorie kadetů U17. Předčasně ukončená loňská sezona a zrušení kvalifikací nám nedalo možnost bojovat o ligovou soutěž a tak nastupujeme v Nadregionální divizi kadetů, kde se utkáme s týmy z Pardubického a Královéhradeckého kraje. Naše sestava doznala několika změn. Své hostování u nás ukončili Bóďa Slawisch, Honza Bubeníček a Štěpán Markov. Naopak jsme kádr doplnili o dva hráče ročníku 2004 z Vysokého Mýta, kteří u nás již v minulosti hráli, Michala Ropka a Petra Černého.

Našim prvním soupeřem byli chlapci z Vysoké nad Labem, tedy tým, který má ve svém středu mnoho mladších hráčů, ale také tři kluky ročníku 2004, přičemž jeden je fyzicky velmi výrazný, což ukazoval již při rozcvičení, kde pravidelně smečoval do koše.

 

výhra 19.09.2020 ADFORS Basket Litomyšl - BK NAPOS Vysoká n. L. 88:47 (19:5 44:16 60:30)
Tomáš Sedláček - 14, Adam Bielko - 13, Ondřej Vomáčka - 13, Vojtěch Tupec - 12, Petr Černý - 8 (+9 doskoků), Jonáš Brýdl - 6, Kryštof Grujbár - 6, Michal Ropek - 4, František Tupec - 4 (+6 doskoků), Matěj Hanuš - 3, Daniel Král - 3, Adam Kubíček - 2

Vstup do prvního zápasu nám vyšel výborně a brzy jsme se ujali vedení 10:2 a celou první čtvrtinu ovládli poměrem 19:5. Poté soupeř zkorigoval na 19:9, ale následoval úsek, který jsme vyhráli 21:2 a tím defacto rozhodli o osudu zápasu. Po zbytek duelu oba týmy střídali pravidelně všechny hráče, takže mohli dostatek prostoru dostat i střídající kluci. Velkým pozitivem je, že všech 12 hráčů, kteří do duelu zasáhli, zaznamenalo minimálně jeden koš.

V tomto zápase jsme měli výbornou úspěšnost střelby z perimetru, když jsme proměnili 7 trojek z 21 pokusů.

 

výhra 19.09.2020 ADFORS Basket Litomyšl - BK NAPOS Vysoká n. L. 58:49 (15:10 26:28 40:40)
Adam Bielko - 25, Kryštof Grujbár - 7, Jonáš Brýdl - 5, Adam Kubíček - 5, Tomáš Sedláček - 5, Petr Černý - 4, Ondřej Vomáčka - 3 (+7 zisků), Matěj Hanuš - 2, Michal Ropek - 2 (+8 doskoků), Daniel Král - 0, František Tupec - 0 (+6 doskoků), Vojtěch Tupec - 0

I ve druhém zápase jsme šli brzy do vedení, nejvíce 15:6. Pak se ale naše útočná produkce zastavila a naopak soupeř se začal častěji prosazovat. Do poločasu dokázali hosté vývoj otočit a do šatny jsme šli s mírným mankem 26:28. Hosté vycítili šanci a hráli v úzké rotaci s klíčovými hráči. My jsme se nadále trápili v útoku a velké problémy nám dělal nejlepší hráč soupeře, který se díky své fyzické hře dokázal poměrně snadno prosazovat. Naštěstí pro nás zůstal poměrně osamocen a tak jsme třetí periodu zakončili za nerozhodného stavu 40:40. V úvodu poslední desetiminutovky dal 5 bodů v řadě Kryštof Grujbár a když pak ještě Adam Bielko trefil dvě slepené trojky, ujali jsme se vedení 56:44, které jsme si už v poklidu pohlídali.

Tento zápas nám ukázal, že nelze nikoho podcenit a že výsledek prvního zápasu nemusí být vůbec podstatný pro druhý duel. Také se potvrdilo, že pro vítězství je klíčová obrana. Především, pokud se v útoku nedaří a nepadají tam střely z pole. I v tomto utkání jsme vstřelili 7 trojek, ale už jsme na ně spotřebovali 33 pokusů. 5 úspěšných tref navíc zaznamenal jediný hráč a tím byl 25 bodový Adam Bielko, který byl nejlepším hráčem zápasu a dotáhl nás k tomuto vydřenému vítězství.

Zobrazit celou zprávu
23.09.2020 Martin Šorf

Ženy mají za sebou smolný vstup do soutěže!

PDF download
Zápasy v Bruntále a Olomouci vstoupily naše ženy do letošní sezony 2. ligy. Hned na úvod jsme zajížděli na palubovku nejtěžšího možného soupeře, vloni neporaženého Bruntálu. Naopak v neděli jsme věřili ve vyrovnaný duel na palubovce Olomouce, která měla vloni stejnou bilanci jako my. Bohužel jsme neměli k dispozici dvě nejlepší střelkyně z pohárového duelu se Žďárem. Sabča Knesplová by měla být brzy k dispozici, ale zranění Míši Bubeníčkové bude nakonec asi trochu delší než se plánovalo.
výhra 19.09.2020 SK Bruntál - ADFORS Basket SECCON Litomyšl 83:50 (22:17 45:35 66:46)
Anna Jeřábková - 18, Klára Krejčí - 7, Tereza Jochová - 5, Sabina Hartmanová - 4, Gabriela Liberdová - 4, Tereza Roubová - 4, Tereza Fekarová - 3, Lucie Jeřábková - 3, Viktorie Jakubcová - 2, Tereza Hánělová - 0

Předzápasové pokyny byly jasné, nenechat soupeřky hrát rychlý protiútok a nedat jim volné trojky. Bohužel ani tentokrát se nám to nepodařilo splnit. V první půli se hrálo hodně nahoru dolu a oba týmy se poměrně snadno prosazovaly v útoku. My jsme dokázali především využívat pozice pod košem. Poločasové manko deseti bodů nebylo nikterak dramatické. Ve druhé půli nám ale odešla střelba a už jsme si nedokázali tak snadno vytvářet pozice v blízkosti koše. Ve třetí čtvrtině jsme dali jen 11 bodů a v té poslední dokonce pouhé 4 body. Rozdíl ve skóre tak rychle narůstal a nakonec z toho bylo vysoká prohra.

V tomto zápase zahrála výborně Anička Jeřábková, která byla aktivní ve hře do koše i přesná v zakončení a nakonec zaznamenala 18 bodů.

 

výhra 20.09.2020 SK UP Olomouc - ADFORS Basket SECCON Litomyšl 77:73 (15:21 39:34 54:51)
Klára Krejčí - 19, Sabina Hartmanová - 11, Tereza Fekarová - 9, Viktorie Jakubcová - 8, Tereza Jochová - 7, Tereza Roubová - 6, Anna Jeřábková - 5, Tereza Hánělová - 3, Gabriela Liberdová - 3, Daniela Marková - 2

V Olomouci jsme si chtěli zpravit chuť z nevydařeného sobotního duelu, což se částečně podařilo, i když vítězství z toho nebylo. Zápas byl po většinu času velmi vyrovnaný a týmy se střídaly v bodových šňůrách. Těsně před koncem jsme byli blízko vítězství, ale bohužel soupeřka trestným hodem srovnala a nám se z posledního útoku už nepodařilo skórovat. Šlo se tedy do prodloužení, ve kterém jsme se trápili v zakončení a kromě 4 bodů ze šestek nedokázali za celých pět minut prodloužení skórovat.

V tomto zápase předvedla Klára Krejčí výkon, který od ní letos očekáváme a došla si pro pěkných 19 bodů. Pozitivní je úspěšnost trestných hodů, když jsme proměnili 15 z 19 pokusů. Bohužel se vůbec nedařilo při střelně z perimetru, když jsme za 45 minut hry vsítili pouhé dvě trojky a to volných pozice bylo opravdu hodně. Bohužel, dnes to nevyšlo, zkusíme o první výhru zabojovat 3. října od 17:00 doma se Žďárem.

Zobrazit celou zprávu
22.09.2020 Martin Šorf

Minižactvo U11 se úspěšně rozehrálo na turnaji ve Vysoké nad Labem

PDF download
Nejmladší tým před sezónou zavítal na tradiční prověrku do Vysoké nad Labem. Pro část hráčů se jednalo o první soutěžní zápasy za Litomyšl.
výhra 13. 9. 2020 BK Trutnov - ADFORS Basket Litomyšl  6:69

Dominik Škrabánek - 20, Dominik Hodek - 15, František Pokorný - 10, Jakub Auxt - 8, Matyáš Peterka - 8, Laura Gazsoová - 4, Dominik Rosypal - 4, Nikol Hodková – 0

V prvním zápase jsme potkali hráčky z Trutnova, pro které to byl vůbec první zápas v kariéře. Proto jsme využili situace a nechali hrát nejmladší hráče, co jim síly stačily. Škoda, že nás bylo jen 8. Utkání by bylo dobrou přípravou a seznámením i pro další hráče.

 

výhra 13. 9. 2020 BK NAPOS Vysoká n.L. - ADFORS Basket Litomyšl  4:52

Dominik Škrabánek - 16, Dominik Hodek -16, Matyáš Peterka - 8, Jakub Auxt - 6, Dominik Rosypal - 6,  Laura Gazsoová - 0, František Pokorný - 0

V následujícím utkání nás čekal odpočinutý domácí tým. Vysoká vypadala mnohem bojovněji, ale druhý zápas byl nakonec také jednoznačný. Domácí se netrefovali z dvojtaktů, naproti tomu my jsme se prosazovali z rychlých protiútoků a po útočných doskocích. Ve druhé polovině našim hráčů docházely síly a rychlých protiútoků ubývalo. Dařilo se nám ale lépe bojovat o míč ve skrumážích pod koši a tak jednoznačné skóre pokračovalo až do konce utkání.

 

výhra 13. 9. 2020 Královští Sokoli - ADFORS Basket Litomyšl  26:59

Dominik Hodek - 28, Dominik Škrabánek - 10, Jakub Auxt - 8, Matyáš Peterka - 7, Dominik Rosypal - 4,  Laura Gazsoová - 2, František Pokorný - 0

Oproti ostatním týmům jsme hráli s polovinou hráčů. To se ukázalo v posledním zápase o první místo. V první čtvrtině jsme soupeře přehráli rychlými protiútoky, ale postupně nám docházely síly. Ve druhé části jsme čelili výrazně větším hráčům a utkání se dramatizovalo. Soupeř nás přetlačoval a využíval naší nedůsledné obrany ke srovnání skóre. 2 minuty před poločasem jsme vystřídali odpočinuté hráče a uklidnili hru. Do přestávky se nám podařilo získat si zpět náskok. Ve druhém poločase se hrála znovu fyzická hra, se kterou jsme si z počátku nedovedli poradit. Ve 3 minutě se nám ale dobrým pohybem začalo dařit bránit vyhazování soupeře a rychlými koši jsme rozhodli zápas. Poslední čtvrtinu jsme již nenechali soupeři naději a unaveni si došli pro zasloužené vítězství v celém turnaji.

 

Zápasy ve Vysoké byly výbornou přípravou nového týmu U11 do startu sezony. Hráči měli příležitost se poznat a před soutěžní sezónou se rozehrát. Doufám, že hrací sezona bude co nejdelší!

Na závěr bych rád poděkoval pořadatelům za výborně šlapající turnaj!

Zobrazit celou zprávu
17.09.2020 Zdeněk Hodek

Ženy po nejtěsnější možné porážce končí v Českém poháru!

PDF download
V úvodním kole Českého poháru žen jsme přivítali Žďár nad Sázavou. Byl to zároveň první soutěžní zápas našich žen po 197 dnech pauzy. Svoji premiéru si odbyla pivotmanka Klára Krejčí a křídelnice Míša Bubeníčková, které náš tým v letní přestávce posílily. Že zápasy chyběly nejenom hráčkám, ale i divákům jsme viděli na zaplněných tribunách a opět byla na utkání výborná kulisa. Díky všem, kdo dorazi
výhra 13.09.2020 ADFORS Basket SECCON Litomyšl - Vlčice Žďár 76:77 (19:14 33:29 54:58)
Sabina Knesplová - 25, Michaela Bubeníčková - 13, Tereza Hánělová - 10, Sabina Hartmanová - 7, Klára Krejčí - 7, Viktorie Jakubcová - 5, Tereza Fekarová - 4, Anna Jeřábková - 3, Tereza Roubová - 2, Gabriela Liberdová - 0

Vstup do utkání nám vyšel na výbornou, když jsme se díky dvěma trojkám a dvojce Sabči Knesplové ujali vedení 8:0. To jsme bohužel nenavýšili a soupeř se brzy dotáhl a od té doby se hrálo hodně vyrovnaně. O tom svědčí i fakt, že se oba týmy 10x vystřídaly ve vedení a do konce duelu si už nikdo nevypracoval větší než 6 bodový náskok. Právě takové vedení si připsaly Vlčice čtyři minuty před koncem a to se nakonec ukázalo jako rozhodující. My jsme se sice nevzdali a 26 vteřin před koncem snížili po trojce Míši Bubeníčkové na rozdíl jediného bodu, ale v koncovce nám nebylo dopřáno uspět. Po dobré obraně jsme se dostali k míči, ale bohužel přišla naše zbytečná ztráta a tak jsme museli takticky faulovat. Soupeřova hráčka zachovala chladné nervy a proměnila oba trestné hody a my tak měli 9 vteřin na potencionálně vyrovnávající trojku. Bohužel jsme se vydali do nájezdu pod koš a zaznamenali těsně před sirénou pouze dva body, které samozřejmě byly jen kosmetickou úpravou skóre.

 

Přestože jsme se v koncovce dopustili taktických chyb, nemuselo k nim vůbec dojít, kdybchom zvládli lépe předchozí průběh duelu. Především škoda velkého množství naprosto zbytečných a hloupých ztrát, které nás připravily o možnost zakončení a soupeřkám daly šanci na snadné koše.

Bohužel se projevil i fakt, že jsme dohrávali bez čtyřech hráček. Dvě členky základní sestavy se vyfaulovaly a Sabča s Míšou zranily. Míša až v samotném závěru, ale Sabča už ve třetí čtvrtině a její body pak hodně chyběly. Vždyť do té doby proměnila 7 trojek a byla téměř neomylná.

Coubertinovo "Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se" bude v dnešní koronavirové době asi často opakované a opravdu půjde hlavně o to, aby se vůbec hrálo. No ale prohra o jediný bod, a když to navíc znamená vyřazení z poháru, prostě mrzet musí.

 

Závěrem ještě velké poděkování všem našim fanouškům, kterých se sešlo opět veliké množství a zaplnili tribunu Městské haly. Je vidět, že zápasy nechyběly jenom hráčkám, ale i divákům. Navíc se opět vybíralo do kasičky Nadačního fondu, který aktuálně pomáhá Vojtíškovi. Věříme, že na další domácí zápas vás přijde ještě více. Zapište si tedy do kalendáře, že v sobotu 3.10. budeme od 17:00 hostit opět Vlčice Žďár, tentokrát však v zápase 2. ligy žen.

Zobrazit celou zprávu
14.09.2020 Martin Šorf

Ženy sehrály přípravu na palubovce prvoligových Pardubic!

PDF download
Stejně jako vloni, tak i letos jsme před začátkem sezony vyrazili na přípravné utkání do Pardubic, kde jsme se utkali s prvoligovou Studánkou. Byl to pro nás tedy velmi těžký soupeř a skvělý test proti hráčkám, které startují ve vyšší soutěži.
výhra 9. 9. 2020 Studánka Pardubice - ADFORS Basket SECCON Litomyšl  64:47  (17:14 34:18 53:37)
Sabina Hartmanová - 10, Sabina Knesplová - 9, Tereza Roubová - 7, Klára Krejčí - 6, Michaela Bubeníčková - 3, Tereza Hánělová - 3, Daniela Marková - 2, Viktorie Jakubcová - 2, Tereza Fekarová - 2, Tereza Jochová - 2, Gabriela Liberdová - 1

 

V první čtvrtině jsme favorita trochu zaskočili a získali si mírný náskok 11:4. Vedení se nám bohužel nepodařilo dlouho udržet a po první periodě jsme již ztráceli 3 body. Druhá desetiminutovka byla pro vývoj zápasu klíčová, když jsme se v ní trápili střelecky a prohráli jí 4:17. V poločase Studánka vedla 34:18. Druhý poločas už se hrál hodně vyrovnaný basket o čemž svědčí i výsledek 30:29. Manko ze druhé čtvrtiny se nám však zkorigovat nepodařilo. Kromě již zmiňované druhé periody jsme dokázali většinu času držet s domácími krok a to je jistým příslibem do sezony.

 

Rozhodně však nejsme výkonem uspokojeni a moc dobře víme, že je před námi ještě hodně práce. Především na obranném doskoku to hodně vázlo a soupeřky mohly mnohokrát zakončovat v útoku i na podruhé či potřetí. V útoku ta souhra ještě také není ideální, ale chce to asi více času na sehrání.

 

Nyní si nelze přát nic jiného, než aby tento přípravný zápas byl jen prvním z mnoha utkání, které na podzim odehrajeme... ostatně nic jiného než doufat nám stejně nezbývá.

Zobrazit celou zprávu
10.09.2020 Martin Šorf
Zavřít
NOMINACE
Žáci U14 21.09.2024
USK Praha
město:Praha 2
místo:SH Folimanka
adresa:Na Folimance 2

sraz:8:00 u Kubíka
začátek:11:00
návrat: cca 15:00

sestava:
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Viet Long Doan
Martin Havel
Štěpán Hýrek
Antonín Jukl
Dominik Krejsa
Martin Nádvorník
Julián Pavlas
Radim Pecháček
Matyáš Peterka
Jakub Pokorný
Dominik Škraňka
Nicolas Dominik Sokol
Jakub Tangishaka
Jakub Zeman
Minižactvo U12 21.09.2024
SKB Česká Třebová
město:Česká Třebová
místo:ZŠ Nádražní
adresa:Nádražní 200

sraz:8:00 u Kubíka
začátek:9:00 a 10:45
návrat: cca 12:30

sestava:
Alex Dvořák
Josef Fengl
Patrik Fila
Nikol Hodková
Karolína Horská
Tomáš Jelínek
Ema Kubešová
Anežka Lašková
Jan Jiří Pavlíček
Natálie Provazníková
Žáci U14 22.09.2024
Jižní Supi
město:Praha 10
místo:TJ Sokol Petrovice
adresa:Bellova 56

sraz:8:45 u Kubíka
začátek:11:30
návrat: cca 15:30

sestava:
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Viet Long Doan
Josef Doležal
Martin Havel
Antonín Jukl
Dominik Krejsa
Kryštof Kühn
Martin Nádvorník
Radim Pecháček
Matyáš Peterka
Matouš Pražák
Dominik Škraňka
Nicolas Dominik Sokol
Kryštof Suchomel
Jakub Tangishaka

DŮLEŽITÉ
ROZPIS ZÁPASŮ 24/25

Předběžný rozpis zápasů všech týmů v sezoně 2024/2025:

Lékařská prohlídka na sezonu 2024/2025

Prosíme všechny rodiče, aby si stáhli formulář na zdravotní prohlídku syna/dcery a nechali potvrdit lékařem.

Vyplněné a potvrzené formuláře prosím předejte svému trenérovi do začátku soutěže!



BA Young Diamonds
BA Young Diamonds

BK Ústí nad Orlicí
BK Ústí nad Orlicí

Návštevy
celkem: nahravam
celkem rok: nahravam
jedinečný měsíc: nahravam
jedinečný týden: nahravam
jedinečný dnes: nahravam
online: nahravam