logo

Zadejte e-mail k odběru novinek

Pozvánka na FINÁLE 1. ligy do Svitavy!

PDF download

Finále play-off 1. ligy začíná již tento víkend a v neděli 21. dubna se od 18:00 střetnou ve svitavské hale Na Střelnici domácí Tuři se Slavojem Litoměřice.

 

Dres Svitav v letošní sezóně obléká i několik hráčů Regionální basketbalové akademie Young Diamonds, tedy z Litomyšle, Ústí nad Orlicí a Vysokého Mýto.

 

Přijeďte se podívat na špičkový prvoligový basketbal, který je nevíc zpestřen play-off nábojem.

Hráči a hráčky ADFORS Basket Litomyšl mají vstup na tento zápas ZDARMA! Stačí na pokladně nahlásit, že jste hráči Litomyšle a máte vstup zdarma. Rodiče platí standardní vstupné.

Zobrazit celou zprávu
18.04.2024 Martin Šorf

Dvě domácí výhry v derby proti České Třebové pro naše "juniory"

PDF download

Víkend, kdy jsou jarní prázdniny, víte, že sestavit družstvo je vždy problém. Nejinak tomu bylo i teď. Chybělo 5 hráčů základní rotace ročníku 2005-6. K dispozici bylo 8 kluků, kde věkem junioři byli pouze 2, Tomáš Sedláček a Kryštof. Zbytek týmu tvořili kadeti a hned 5 kluků bylo ročníku 2008. Pouze pro připomenutí, juniorská kategorie U 19 je v této sezóně pro hráče ročníku 2005 a mladší. Aby toho nebylo málo, tak chyběli i oba dva trenéři. Takže bychom to mohli shrnout asi tak, že do zapasu nastoupilo 5 prvoročních kadetů s koštětem, tedy mnou, jako zastupujících trenérem zastupujícího asistenta trenéra.

Naopak soupeř z České Třebové přijel v plné sestavě a povzbuzen dobrou přípravou a touhou nás porazit.

Při pohled na tabulka NRL, výsledek tohoto zápasu neměl na konečné umístění vliv. Pokud neklopýtne dominantní Nová Paka a v dohrávce neočekávaně neklopýtneme i my s posledním Náchodem, tak skončíme na pěkném druhém místě. Zato pro výhru ve Východočeském poháru byla výhra jedinou možností jak toho dosáhnout.

 

ADFORS Basket Litomyšl - SKB Česká Třebová   69:57   (24:14 39:30 57:40)

ADFORS Basket Litomyšl - SKB Česká Třebová   88:42   (26:12 54:27 77:34)

 

V této kategorii už máte tu výhodu, že hráči jsou natolik inteligentní a umí hrát basketbal, že úplně nemusíte řešit každou akci, postavení. Jednoduchá instrukce, abychom byli důslední v obraně, pomohli si pod košem a dostupovali perimetr a následně v útoku „čtyřka“, single a „transition“ s využitím hand off a clony na míč bohatě stačí . A výsledek? Super první čtvrtka. Obrana nám fungovala a v útoku kraloval dominantní kapitán Tomáš Sedláček, kterému pomáhal na perimetru trojkami Tomáš Bryška. 24:14, + 10 , přiznám se pro mě neočekávaný vstup do zápasu. V druhé čtvrtce to byl spíše boj, obrany vládly nad útokem. Nám dělal hlavně problém obranný doskok. Pivoti sice dobře odtavovali podkošové hráče, ale nedokázali jsme se vypořádat se sběhy z perimetru, a to doválo Třebové dost druhých šancí . Kluci si pokyny na nedostatky velmi rychle uvědomili a ve třetí čtvrtce jsme v obraně dominovali. Soupeři jsme dovolili pouze 10 bodů. Sice Třebovský tým také lépe bránil, ale odskočili jsme na +17. V průběhu zápasu jsem velmi málo točil sestavou, Tomáš Sedláček s Matějem hráli pořád a na chvíle odpočinku chodili dostřídávat Dan, Dominik a Tadeáš, kde zvláště u Tadeáše a Dana je váhová a výšková limitace proti výrazně starším a urostlým klukům z České Třebové značná. Přesto všichni 3 dostali důvěru a do čtvrté čtvrtiny jsme nastoupili čistě s týmem kadetů. Kluci bojovali a Třebové nedovolili se dostat blíže jak na rozdíl 7 bodů. Velmi dobrým týmovým výkonem, kde všichni hráči byli platnými členy týmu a zapsali se do střelecké listiny jsme si dokráčeli k výhře. Díky kluci.

 

Potěšeni hrou a výsledkem prvního zápasu jsme se vrhli do druhého. Ještě před tím jsme si probrali dvě činnosti, které nám dělaly problém v prvním zápase. A to obranný doskok – pivoti box out a hráči perimetru jít aktivně za míčem, a pak clona na hráče – nahoře se svým, důležitá komunikace hráčů, výpomoc ze slabé strany. Do zápasu jsme vlétli jako uragan. Trenér hostu sice točil již celou dostupnou sestavu, ale my už taky, takže všech 7 hráčů (Dan po prvním utkání odjížděl na hory) se permanentně točilo na palubovce. Byli jsme aktivní, měli jsme spoustu krásných kombinací až do uplně volných pozic na skórování. V půlce vedeme rozdílem třídy, 54:27. V druhé polovině, jsme zkoušeli akce, které až tak často kluci nehrají. Zónovou obranu a v útoku „motion“ přes 2 pivoty na perimetru. Soupeř nám dokázal vstřelit pouze 15 bodu za celou druhou polovinu. Konečná výhra o více jak 40 bodů je pro kluky ze Třebové trochu krutá. Basketbal umí, ale my jsme byli prostě lepší.

Jen tak dál kluci a někdy zase třeba na viděnou ...

Zobrazit celou zprávu
16.03.2024 Zbyněk Tichý

Tréninky během jarních prázdnin

PDF download

V týdnu od 11. do 15. března probíhají tréninky a tak bude většina tréninků zrušena.

Jelikož o víkendu hrají některá družstva zápasy, tak budeme v omezené míře trénovat pouze ve středu 13.3. takto:

STŘEDA   16:00 - 17:30   hala Jiskra   |   kategorie U11 až U13

STŘEDA   17:30 - 19:00   hala Jiskra   |   kategorie U14 až U19

Zobrazit celou zprávu
10.03.2024 Martin Šorf

Platba členských příspěvků na 2. pololetí do konce února!

PDF download

Prosíme o úhradu členských příspěvků za 2. pololetí do konce února (pokud jsme naplatili na podzim za celý rok naráz).

Info k platbě najdete v pravé liště v sekci DŮLEŽITÉ.

 

 

 

Zobrazit celou zprávu
04.02.2024 Martin Šorf

2. ADFORS BASKET PLES již brzy a lístky v prodeji

PDF download

V sobotu 17. února 2024 proběhne ve Smetanově domě v Litomyšli druhý ročník basketbalového plesu, na který Vás tímto zveme.

 

Na co se můžete těšit?
Příjemnou a pohodovou atmosféru navodí kapela Jazzika, která hraje známé hity v příjemném aranžmá k tanci i poslechu. Připravena je i bohatá tombola, předtančení, fotokoutek, půlnoční soutěž a mnoho dalšího.


Předprodej vstupenek (290,- na sezení do hlavního sálu, 150,- na stání) již zahájen a můžete si je zakoupit u Martina Šorfa (602 335 513).

Zobrazit celou zprávu
01.02.2024 Martin Šorf

Hlasujte v anketě sportovec roku 2023 okresu Svitavy

PDF download

V tradiční anketě Sportovec roku okresu Svitavy každoročně získáváme nějaké ocenění a jednou z kategorií je i "cena diváků", kteří mohou pro své favority hlasovat prostřednictvím webových stránek: www.nejuspesnejsisportovecroku.cz

 

Mezi nominovanými máme letos dvě želízka v ohni.

kategorie krajánek: Bohdana Metyšová, naše odchovankyně, která se dostala v létě 2023 s reprezentací ČR na Mistrovtsví Evropy kadetek U16.

kategorie žákovské kolektivy: Minižactvo U11 mix, družstvo v dubnu 2023 obsadilo na domácím Mistrovství ČR U11 mix skvělé 3. místo a po mnoha letech jsme získali opět republikovou medaili.

Zobrazit celou zprávu
19.01.2024 Martin Šorf

Dvě výhry minižactva U11 na palubovce pardubických děvčat

PDF download

V sobotu jsme s týmem U11 zavítali na palubovku týmu BK Studánka Pardubice. Vstup do prvního utkání se nám moc nepovedl. Chvíli nám trvalo, než jsme se rozkoukali a hlavně, než jsme začali bránit. V průběhu druhé čtvrtiny pak nastal zvrat a začali jsme soupeřkám bodově utíkat, až na konečný stav 52:93.

Vstup do druhého utkání už byl bez zaváhání. V obraně jsme od začátku zápasu vyvíjeli na holky z Pardubic tlak, sbírali míče a chodili do jednoduchých zakončení. Druhý vítězný zápas skončil za stavu 39:87.

Za předvedený výkon, i přes malé zaváhání ze startu musím všechny děti pochválit, obzvlášť za pěknou kolektivní hru. Přihrávky nám pomohly k mnoha jednoduchým košům a pěkným akcím. Hráli jsme basket, na který bylo radost se koukat.

 

BK Studánka Pardubice - ADFORS Basket Litomyšl   52:93   (22:23 31:45 43:64)

BK Studánka Pardubice - ADFORS Basket Litomyšl   39:87   (11:24 19:49 33:71)

Zobrazit celou zprávu
17.01.2024 Gabriela Liberdová

Ženy vezou další výhru, v dramatickém duelu uspěly v Trutnově

PDF download

Na první utkání v novém roce jsme vyjely do Nové Paky. Bohužel svátky a netrénování se dost projevilo na naší hře. Zatím co my jsme se nemohly nastartovat (asi ještě to cukroví…), naše soupeřky byly dravé a nebály se kontaktu. Co hodně vázlo, byl náš doskok na obou stranách. Útoky často končily nepovedenou střelou za 3 body nebo nájezdem, při kterém nám soupeřky chytily míč v rukou. V obraně jsme nedokázaly odstavit hráčky a soupeřky tak po doskoku jednoduše skórovaly. Přitom náš plán byl jednoduchý, vlítnout na ně těsnou obranou po celém hřišti a nedat jim nic zadarmo. Ale nedokázaly jsme se naladit na stejnou vlnu a v obraně opravdu všechny zůstávat po celém hřišti.  


Pak se ale otočil list a nedělní zápas proti Trutnovu se nám vydařil. Všechny hráčky začaly bránit tak, jak jsme se domluvily. Dostaly jsme soupeřky pod tlak a donutily je chybovat. Získané míče nám pomohly držet se soupeřkami krok. Hra byla po celou dobu utkání vyrovnaná a střídavě jsme se ujímaly vedení. Konec zápasu byl však v naší režii. Snad i s trochou štěstíčka jsme za posledních 5 minut neztratily vedení. V samotném závěru jsme pak ještě zabraly, pojistily si bodový náskok a zvítězily 45:51.


O víkendu jsme předvedly dva úplně odlišné výkony. Někdy nám to jde a někdy ne, myslím, že je ale podstatné, jestli se nám všem chce. V neděli se nám opravdu chtělo. Holky, odvedly jste skvělou práci!

 

Sokol Nová Paka - ADFORS Basket NFMP Litomyšl   88:50   (22:11 39:23 64:37)

BK Loko Trutnov "C" - ADFORS Basket NFMP Litomyšl   45:51   (11:15 25:26 39:38)

Zobrazit celou zprávu
17.01.2024 Gabriela Liberdová

Minižactvo U12 na úvod nového roku smírně 1-1

PDF download

První zápasy tohoto roku v kategorii U12 proti SŠB Pardubice dopadly s bilancí jedna prohra a jedna výhra. První zápas byl vyrovnaný a výhra byla na dosah. Trápili jsme se ale v útoku se zakončením a v obraně s jedním ze soupeřových hráčů, který nás dá se říct porazil.

Do druhého utkání už tento hráč nenastoupil, což se podepsalo na výsledku. Protože byl vývoj skóre jednoznačný, začali jsme hrát na dvě pětky (děti starší U12 a mladší U11). A ani mladší pětka si nevedla špatně a předvedla slušný výkon. Odehráli jsme však dva odlišné zápasy, za které nelze celkově úplně chválit. Z čeho můžeme mít ale radost je, že všichni hráči a hráčky dali alespoň v jednom utkání koš.

 

ADFORS Basket Litomyšl - SŠB Pardubice   43:50   (13:10 21:21 31:37)

ADFORS Basket Litomyšl - SŠB Pardubice   58:43   (14:6 25:21 48:35)

Zobrazit celou zprávu
07.01.2024 Gabriela Liberdová

Vánoční / novoroční projev ředitele Regionální basketbalové akademie Young Diamonds

PDF download

 

Zobrazit celou zprávu
01.01.2024 Martin Šorf
Zavřít
NOMINACE
Minižactvo U13 20.04.2024
BK Loko Trutnov
město:Trutnov
místo:hala 3. ZŠ

sraz:11:00 u Kubíka
začátek:13:30
návrat: cca 18:30 / 20:00

sestava:
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Nela Diblíková
Josef Doležal
Dorota Doležalová
Jakub Fulík
Laura Gazsóová
Martin Havel
Agáta Jakubcová
Sára Kladivová
Victoria Kroulíková
Jakub Pokorný
Dominik Škraňka
Jakub Zeman
Žáci U14 20.04.2024
TJ Jiskra Havlíčkův Brod
město:Havlíčkův Brod
místo:Hala TJ
adresa:Ledečská 3028

sraz:15:00 u Kubíka
začátek:17:00
návrat: cca 20:15

sestava:
Jakub Auxt
Štěpán Lebeda
Lukáš Maličký
Matyáš Peterka
Jozef Petrík
Dominik Škrabánek
Samuel Vinzens
Minižactvo U11 21.04.2024
BK Studánka Pardubice
město:Litomyšl
místo:Hala Jiskra

sraz:8:15 v hale
začátek:9:00 a 10:45
konec: cca 12:30

sestava:
Adéla Chadimová
Josef Doležal
Patrik Fila
Nikol Hodková
Karolína Horská
František Kopecký
Matouš Kotěra
Miroslav Kuře
Anežka Lašková
Jan Jiří Pavlíček
Natálie Provazníková
Nicolas Dominik Sokol
Dominik Tichý
Žáci U14 21.04.2024
TJ Třebíč
město:Třebíč
místo:Sportovní hala
adresa:Fügnerova 10

sraz:7:15 u Kubíka
začátek:10:00
návrat: cca 14:00

sestava:
Jakub Auxt
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Štěpán Lebeda
Lukáš Maličký
Radim Pecháček
Matyáš Peterka
Jozef Petrík
Dominik Škrabánek
Samuel Vinzens

DŮLEŽITÉ
Členské příspěvky na sezonu 2023/2024

 

Prosíme o uhrazení 2. platby do 28. února 2024!



BA Young Diamonds
BA Young Diamonds

BK Ústí nad Orlicí
BK Ústí nad Orlicí

Cheerleading Litomyš
Cheerleading Litomyš

Návštevy
celkem: 210 651
tento rok: 7 183
tento měsíc: 318
tento týden: 117
dnes: 24
online: nahravam